Artiști plastici buzoieni, elevi de la Liceul de Artă, tineri arhitecți și fotografi își donează lucrările pentru salvarea micuței buzoience Miruna

de Stiri Buzau Media

Peste 20 de artiștii plastici buzoieni, tineri arhitecți și fotografi, dar și elevi ai Liceului de Arte „Margareta Sterian“, din anii terminali, demonstrează că talentul şi caritatea ridică arta la rang înalt.

Aceștia au decis să se alăture unui eveniment umanitar menit să salveze viața unei fetițe diagnosticată cu o boală rară. Este vorba despre o expoziție de Artă Contemporană în cadrul căreia își vor expune lucrările pe care le-au donat în scop caritabil pentru salvarea copilei.

Miruna are un an și a fost diagnos­ticată cu Sindromul Sturge-Weber (boală rară, de natură neurologică și dermatologică), iar dosarul ei medical este analizat de medici din Anglia și Germania. Salvarea micuței buzoience depinde de strângerea unei importante sume de bani – 58.000 de euro, care i-ar putea asigura tratamentul în străinătate, dar pe care familia nu și-o permite.

Expoziția de Artă Contemporană va fi deschisă în perioada 17-20 februarie, la Muzeul Ju­de­țean și oferă buzoienilor și fir­melor din județ posibilitatea să cumpere lucrări de artă de valoa­re, sumele strânse fiind destinate tratamentului micuței. Printre artiștii care au acceptat să doneze lucră­rile în scop caritabil se regăsesc Florin Menzopol, Ciprian Do­mi­noschi, Ștefan Lăzărescu, Lumi­nița Toader, artiștii independenți din Grupului Ex-divid (Alexandru Anghel, Lavinia Lepădatu, Mihaela Molina, Răzvan Mihalcea) și membrii Grupului Chatcar­vantardism (Mădălina Costa­che, Ștefan Friguraș, Anca Vin­ti­loiu).
În cadrul campaniei umanitare #împreunăpentruMiruna#, o cunoscută trupă de rock alternativ românesc, Robin and the Backstabbers va susține în același scop un concert în data de 18 februarie, în Cafeneaua Artiș­ti­lor, iar banii strânși din vânzarea biletelor vor fi oferiți pentru tratamentul micuței Miruna. Trei categorii de bilete de 20 lei, 50 lei și 100 lei vor fi puse în vânzare.