Atenţie! Medicamente interzise în Occident, la liber în farmaciile din România!

de Stiri Buzau Media

med_75180800Din cauza efectelor secundare grave, o serie de medicamente au fost retrase de pe piaţă în unele ţări. Cu toate acestea ele continuă să fie comercializate în România.

Piaţă algocalminului din România este estimată la peste 11 milioane de euro anual. Preţul mic l-a transformat în calmantul nr. 1 pentru români. Un adevărat „medicament al săracului”, spun medicii.

Din această piaţă, au reuşit să prindă felii importante multe companii farmaceutice care produc algocalmin, dar sub o altă denumire. Agenţia Europeană de Evaluare a Produselor Medicale, de recomandările căreia suntem obligaţi să ţinem cont, nu a restricţionat folosirea algocalminului.

Cu toate acestea, majoritatea ţărilor europene l-au interzis de mai mulţi ani. Studiile au demostrat că, metamizolul din algocalmin poate provoca o boală fatală, numită agranulocitoză, o boală mortală care debutează că o infecţie supra-acută. Boală distruge celulele din măduva osoasă, altfel spus, tratarea durerilor de cap cu algocalmin duce la distrugerea sângelui.

Mai periculoase decât algocalminul, susţin medicii, sunt calmantele de durere care folosesc în componentă, alături de metamizol, o a două substanţă activă.

De departe, Piafenul (metamizol şi antispastic) este cel mai riscant de administrat. Altul este Benalgin, un calmant pe baza de matamizol şi cofeină. Ambele se vând la liber în farmaciile româneşti, fără niciun fel de restricţii.

Primii care au interzis metamizolul au fost americanii, încă din 1977. Din aceeaşi perioada datează şi decizia statului suedez de interzicere a calmantului.

Azi substanţă din care se face „calmantul săracului” din România este interzisă în Danemarca şi Belgia – unde este trecută la rubrica otrăvuri, în Germania şi Spania – încă din 1989, în Olanda, Grecia şi Irlanda – începând cu anul 1990. Am luat doar exemple din Europa!!!

Pe lista analgezicelor considerate nocive de occidentali, dar care se folosesc frecvent în România, se mai regăsesc Dipyrone, Novalgin, etc., medicamente care au la baza substanţă denumită noramidopirina metansulfonat sifenilbutazona.

Piroxicamul şi Aulinul sunt şi ele pe lista neagră a Agenţiei Europene a Medicamentului.

Aulinul este un alt medicament care poate ucide şi totuşi este vândut la liber în farmaciile româneşti. Mai grav, Aulinul este vândut şi în formele sale pentru copii (pediatrice) cu toate că riscul este şi mai mare.

Aulinul este interzis în ţări precum Spania, Marea Britanie, Finlanda, Turcia, SUA, Australia sau Japonia, deoarece s-a constat că provoca frecvent, insuficientă hepatică mortală!!! Aulinul este recomandat pentru tratamentul durerii şi inflamaţiei asociate osteoartritelor, entorselor şi luxatiilor,dar în mod special este prescris în cazul durerilor menstruale.

Aulinul se numără printre cele mai căutate şi utilizate medicamente în România, datorită efectelor sale calmante imediate. Puţini însă ştiu că, substanţă activă conţinută de Aulin, denumită nimesulid, poate fi mortală.

Agenţia Europeană de Evaluare a Produselor Medicale a interzis administrarea Aulinului copiilor sub 12 ani. De asemenea, Comisia Europeană a Medicamentului a reluat, spre analiză, nimesulidul, în vederea retragerii sale de pe teritoriul întregii Uniuni Europene.

Aulinul a fost restricţionat chiar şi în ţară producătoare, Irlanda. Consiliul Irlandez pentru Siguranţă Medicamentelor a atras atenţia asupra pericolului pe care îl prezintă.

– Sprayul pentru astm Isoproterenol, comercializat sub numele de Isuprel, a ucis în anii ’60 în jur de 3500 de pacienţi. Cu toate acestea el se comercializează în continuare în ţară noastră şi este prescris în diverse afecţiuni ale inimii. Ce medici, ce interese, ce bani sunt în joc?

– Medicamentul Stilbestrola fost dovedit că poate produce tumori uterine şi mamare la femei şi a fost scos de pe piaţă în unele ţări europene. În România este produs şi comercializat de patru companii farmaceutice. Oare medicii care prescriu astfel de „leacuri vindecătoare” sunt proşti, sunt răi sau sunt doar bine plătiţi?

– În 1970 în ţările dezvoltate au fost scoase de pe piaţă tranchilizantele Pronap şi Plaxin pentru că produceau moartea nou-născuţilor, în România se vând în continuare.

– Thyreotom forţe, un medicament pentru suplimentarea aportului de hormoni tiroidieni la pacienţi cu hipotiroidie a fost scos de pe piaţă în Germania în 2005. Pentru că la români merge perfect ceea ce este interzis la nemţi, medicamentul este în continuare prescris de medicii noştri şi se regăseşte în farmacii.

– În 1984 ziarul Daily Mail a scris clar faptul că medicamentul împotriva acneei, Roacutan, medicament care se prescrie şi în prezent, a condus la apariţia unor malformaţii foarte grave ale nou-născuţilor. Peste 50% dintre mamele care, în timpul sarcinii, au luat Roacutan, au născut copii malformati!!! Roacutan este prescris în continuare de doctorii români.

– Zelmac, medicament împotriva afecţiunilor digestive, care se vinde în România la ora actuală, produs de compania Novartis, a fost scos de pe piaţă din Germania, în aprilie 2007, deşi nici măcar nu fusese aprobat încă, a fost folosit ilegal de către doctori în scopul testării lui pentru industria farmaceutică.

– Ketotifen,un medicament pentru tratamentul de lungă durata în astmul bronşic alergic sau cu componentă alergică, bronşită alergică şi tulburări astmatice a fost scos în 2006 de pe piaţă în Germania , din cauza efectelor secundare grave la nivelul globului ocular şi al rinichilor. În România se găseşte în farmacii.

– Terfenadin, antialergic, a fost scos de pe piaţă în mai multe ţări europene. În România se găseşte sub denumirea de Histadin, un sirop folosit în tratamentul simptomelor multor afecţiuni alergice şi în prevenirea şi tratamentul reacţiilor alergice la transfuzia de sânge.

– Methotrexat,de asemenea un medicament împotriva leucemiei, a produs tumori şi a dus la anemie gravă şi ruperea intestinelor. În România este comercializat şi prescris în reducerea dureriilor şi a tumefacţiilor articulare.

– Antibioticul Isoniazid duce la distrugerea ficatului. Acesta este comercializat în România .

Cu ceva timp în urmă Dr. Scott Reuben, angajat al companiei farmaceutice Pfizer – cea care produce de exemplu, „minunată” Viagra, a declanşat cel mai mare scandal de falsificare din istoria medicinei, recunoscând că, timp de 13 ani, avea sarcina de a falsifică rezultatele studiilor şi cercetărilor, pentru că produsele farmaceutice ale companei să aibă un succes mai mare pe piaţă.

În calitate de colaborator al biroului de presă al Companiei Pfizer , el a publicat de nenumărate ori în reviste medicale de specialitate, articole fără niciun dram de adevăr.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns