Au fost cele mai liniștite sărbători pascale din ultimii ani

de Stiri Buzau Media

politiaPolițiștii buzoieni au fost la datorie pentru ca întreaga comunitate să se bucure în liniște și siguranță de Sfintele Sărbători de Paști de cult Ortodox și de minivacanța de 1 Mai.

Anul acesta au fost cele mai liniștite și cele mai sigure sărbători pascale din ultimii ani. Polițiștii buzoieni au fost la datorie, astfel încât, nu au fost înregistrate evenimente cu impact asupra siguranței publice.

În baza planului aprobat de ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, șeful Poliției Române, chestor de poliție Bogdan Despescu a dispus ca aproape 13.000 de polițiști să acționeze, suplimentar față de dispozitivul zilnic, în locurile unde au avut loc manifestări religioase, în zonele cu aflux mare de public, precum și pe principalele drumuri naționale și autostrăzi, pentru că cetățenii să petreacă sărbătoarea Învierii Domnului în siguranță.

Astfel, în zilele de 30 aprilie și 1 mai, polițiști de la ordine publică, de la structurile de poliție rutieră, dar și de la investigații criminale, economic, arme, transporturi si de la alte structuri au fost în stradă și în proximitatea lăcașurilor de cult sau a locurilor unde au avut loc manifestări publice circumscrise acestor sărbători.

Măsurile luate de polițiștii care au acționat pentru păstrarea ordinii și siguranței publice, siguranței rutiere și a transporturilor feroviare au făcut ca oamenii să se bucure în liniște de sărbătorile pascale.

În această perioadă nu au fost înregistrate evenimente deosebite, iar numărul infracțiunilor săvârșite cu violență se situează sub media ultimilor ani.

Aceste rezultate se datorează și cetățenilor, care au înțeles necesitatea adoptării unei conduite responsabile în această perioadă – precizează IPJ Buzău într-un comunicat de presă.

Pentru abaterile de la normele contravenționale, polițiștii au aplicat 180 sancțiuni, în valoare de 58.987 de lei și au confiscat bunuri în valoare de 691 lei.

Astfel, polițiștii au aplicat 57 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea normelor prevăzute de Legea 61/ 1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Pentru neregulile constatate în trafic, polițiștii au aplicat 111 sancțiuni contravenționale, 34 fiind pentru depășirea limitelor legale de viteză iar 3 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Totodată, polițiștii au retras șapte certificate de înmatriculare și au reținut 14 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 8 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și patru pentru conducere cu viteză excesivă, restul fiind pentru alte abateri.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns