Autoritățile buzoiene, pregătite de iarnă!

de Stiri Buzau Media

Autoritățile buzoiene sunt pregătite pentru iarnă. Atât reprezentanții de la Drumuri Naționale, cât și de la Consiliul Județean dau asigurări că sunt gata să intervină în cazul în care va ninge abundent și va fi nevoie de deszăpezirea drumurilor.

Bazele de deszăpezire ale Secției Drumuri Naționale Buzău, dețin, în prezent, 21 de utilaje proprii și 30 de utilaje închiriate de la terți, pregătite să fie scoase pe teren, la prima ninsoare. De asemenea, acestea au în depozite 3.000 de tone de sare și 1.650 de tone de nisip cu care să se intervină în caz de polei sau ninsori. Nu în ultimul rând, au fost montate parazăpezi pe o suprafață de 4.500 metri liniari, urmând ca în perioada următoare să se completeze până la 20.000 metri liniari.

La rândul lor, responsabilii Consiliului Județean Buzău au anunțat că au încheiat licitațiile pentru atribuirea contractelor de deszăpezire. Este vorba despre șase contracte, fiecare firmă având în responsabilitate o zonă. Contractele sunt atribuite pe patru ani, cu sumele aferente.

Știri despre: , ,