Avertisment APIA: Fermierii nu vor primi niciun ban, dacă nu-i cer până la noul termen

de Stiri Buzau Media

apiaFermierii care vor întârzia peste noul termen de depunere a cererilor unice de plată a subvenţiilor pe anul 2016 nu vor mai primi niciun ban pentru această campanie, a avertizat Agenţia de Plăți şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

Noul termen până la care APIA mai primeşte cereri pe 2016 este 27 iunie – ceea ce reprezintă o prelugire faţă de termenul iniţial, de 10 iunie.

“Având în vedere modificarea prevederilor regulamentare, precum şi cele ale O.U.G. 3/2015, cererile unice de plată pot fi depuse fără penalizări de întârziere până la dată de 31 mai 2016. După această dată se pot depune cereri unice de plată cu o reducere de 1% pentru fiecare zi lucrătoare. Solicitările depuse după data de 27 iunie 2016 nu mai sunt admise, iar fermierului nu i se acordă niciun fel de plată sau de sprijin” – precizează APIA, în privința Campaniei de primire a cererilor unice de plata 2016.

Cererile unice de plata se depun la centrele judeţene sau locale ale APIA.

La centrele judeţene sunt programaţi fermierii care solicită o suprafaţă mai mare de 50 de hectare teren agricol şi la centrele locale fermierii care solicită o suprafaţă mai mică sau egală cu 50 de hectare teren agricol.

În Campania 2016, fermierii depun o singură cerere, chiar dacă deţin suprafeţe de teren în diferite localităţi sau judeţe.

Este important că fermierii să se prezinte la data şi ora la care sunt programaţi la APIA, pentru a putea utiliza eficient timpul alocat – subliniază APIA.

 

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns