Bucureștean căutat pentru a fi încarcerat, prins în flagrant în timp ce încerca să vândă erbicide contrafăcute

de Stiri Buzau Media

urmaritÎn urma unor acțiuni pentru verificarea respectării legislației în domeniul operațiunilor cu substanțe periculoase, desfășurate de polițiști la nivelul întregii țări, au fost descoperite și confiscate aproape 390 de tone şi 3.720 de litri de substanţe toxice folosite pentru protecţia plantelor. Astfel, în perioada 21 martie – 20 mai 2016, polițiștii au acționat în București și în județele Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Botoşani, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Olt, Prahova, Satu Mare, Teleorman, Timiş, Tulcea şi Vaslui.

Astfel, poliţiştii specializaţi în arme, explozivi şi substanțe periculoase, cu sprijinul unităţilor fitosanitare, Gărzii de Mediu şi al inspectoratelor teritoriale de muncă, au efectuat verificări şi controale la 867 de agenţi economici care efectuează operaţiuni cu acest tip de produse. 111 persoane sunt cercetate de polițiști pentru infracțiuni privind protecţia mediului şi pentru încălclcarea Codului Penal. Totodată, au fost date 62 de amenzi, în valoare de 191.200 de lei.

La Buzău, acțiunea desfășurată de polițiștii buzoieni în colaborare cu omologii din Ilfov s-a soldat cu identificarea unui individ condamnat la închisoare. Este vorba despre un bucureștean pe numele căruia erau emise trei mandate de executare a pedepsei cu închisoarea și care a fost prins în flagrant la Spătaru în timp ce se pregătea să livreze o cantitate mare de erbicid susceptibil a fi contrafăcut. Bărbatul din București, de 32 de ani, era însoțit de un brăilean. Ei au fost prinși în fapt pe 20 aprilie.

,,Polițiștii specializați în arme, explozivi și substanțe periculoase din Buzău și din Ilfov, au surprins în flagrant delict, în localitatea Spătaru, două persoane, în timp ce ofereau spre vânzare 144 de litri de erbicid radial și 204 litri de erbicid Dual Gold 960 SC, produse de protecție a plantelor care sunt susceptibile a fi contrafăcute. De asemenea, polițiștii au constatat că cel care conducea autoturismul cu care transporta produsele nu deținea permis de conducere, iar pe numele său erau emise trei mandate de executare a pedepsei cu închisoarea” se arată în comunicatul IPJ Buzău.

Produsele chimice precum și mașina în care s-au găsit acestea au fost confiscate. Cele două persoane sunt cercetate pentru falsificarea sau substituirea de alimente ori alte produse, producerea, livrarea sau utilizarea îngrășămintelor chimice, precum și a oricăror produse de protecția plantelor neautorizate pentru culturi destinate comercializării, precum și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Acțiunea la nivel național a fost coordonată de Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române și a avut ca obiectiv verificarea respectării prevederilor legale de către agenţii economici înregistraţi sau autorizaţi să efectueze operaţiuni cu produse de protecţie a plantelor.

 

 

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns