Canalul Siret-Bărăgan ar putea deveni realitate dacă Guvernul îl declară obiectiv de importanță națională

de Stiri Buzau Media

Canalul Siret-Bărăgan ar putea deveni realitate dacă Guvernul îl declară obiectiv de importanță naționalăCanalul Siret-Bărăgan ar putea deveni realitate dacă Guvernul va lua în seamă memoriul înaintat de prefectul județului Buzău și îl va declara obiectiv de importanță națională. Prefectura Buzău a înaintat recent un memoriu autorităților centrale pentru continuarea canalului Siret-Bărăgan ale cărui lucrări au fost abandonate în urmă cu mai mulți ani .

Am adunat toate datele pe care le-am avut împreună cu specialiștii în domeniul agricol și le-am așternut într-un memoriu pe care l-am adresat premierului Victor Ponta, președintelui României, domnului general Ciucă și domnului vicepremier Gabriel Oprea și am solicitat că acest canal, Siret- Bărăgan, să devină un obiectiv de importanță strategică națională din punct de vedere al agriculturii dar și din punct de vedere militar lucru care va fi atent analizat de structurile statului – a explicat prefectul județului Buzău, George Sava.

Dacă memoriul înaintat de prefectul de Buzău va determina Guvernul să declare canalul Siret-Bărăgan obiectiv de importanță națională atunci Buzăul nu va avea decât de câștigat atât din agricultură cât și din crearea locurilor de muncă.

Am urmărit ca prin acest demers să continue lucrările la acest canal care s-au oprit în Vrancea și se află într-o ruină. Dacă acest canal va fi finalizat atunci acesta ar putea asigura irigarea a cel puțin 800.000 de hectare în Câmpia Română ceea ce va duce la o siguranță alimentară a României de invidiat de către celelalte state membre ale Uniunii Europene. Trebuie să mai spunem că, acest canal,  are și un rol de protecție în caz de conflicte armate și va crea totodată foarte multe locuri de muncă atât când va fi construit cât și după aceea prin dezvoltarea pe verticală și orizontală a industriilor pe care le va susține. Exista un proiect reactualizat în anul 2003 care nu a suferit modificări decât din punct de vedere al costurilor dar, cu siguranță, ele sunt mult mai mici decât pagubele din agricultură din ultimii 25 de ani – a spus prefectul George Sava.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns