Cariera de „turnătoare” a agentului „Alis” a durat mai puțin de un an. Folosea în interes personal informațiile despre străini

de Stiri Buzau Media

DoinaTudorSenatoarea PNL de Buzău Doina Tudor a scăpat deocamdată de arestare preventivă. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis vineri ca parlamentarul liberal să nu fie arestată, ci lăsată în libertate sub control judiciar. Această măsură prevede că senatorul PNL nu poate părăsi ţară.

Doina Tudor a fost reţinută pentru 24 de ore, joi după-amiază, după ce a fost audiată la sediul DNA din Bucureşti. Liberala a fost scoasă în cătuşe din clădirea DNA şi dusă în Arestul Poliţiei Capitalei. Doina Tudor este cercetată în dosarul în care fostul sau soţ Daniel George Tudor, preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor la dată faptelor, se află în arest la domiciliu pentru luare de mită.

După ce DNA a cerut ridicarea imuntății în vederea reținerii și arestării preventive sub acuzația de complicitate la luare de mită, în presa centrală au apărut informații potrivit cărora, în tinerețe, pe vremea când era balerină la un cunoscut bar din Capitală a fost racolată de Securitate. Cazul senatoarei Doina Anca Tudor, ale cărei secrete „murdare” au ieșit la suprafață în momentul în care aceasta și-a depus dosarul de candidatură la Senatul României. O notă CNSAS, trimisă luni (22 februarie) către mai multe instituții de presă, conține informații conform căreia Doina Anca Tudor obișnuia să lucreze ca dansatoare, într-un bar din București.

Aceasta se afla la locul de muncă, atunci când a fost racolată de Securitate, în anul 1982, pe vremea lui Nicolae Ceaușescu. „În baza Notei de Constatare nr. Dl/l/1437 din data de 11.06.2014, întocmită de către Direcția de Specialitate din cadrul Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității, în care se regăsesc următoarele elemente: doamna TUDOR (fostă STĂVĂRUȘ) Doina Anca este titulara dosarului fond rețea nr. R 70206 (cotă C.N.S.A.S). Domnia sa, balerină la barul «București», obiectiv aflat în proximitatea Comitetului Central al PCR, a fost recrutată pentru încadrarea informativă a colegilor de muncă și a diverșilor cetățeni străini care frecventau barul; la data de 27.04.1982, a semnat un Angajament, fiindu-i atribuit numele conspirativ «ALIS»”, se arată în nota CNSAS.

doina tudor

Securiștii voiau ca Doina Anca Tudor să le ofere informații despre colegii ei, dar și despre cetățenii străini care frecventau localul. Planul lor a eșuat, întrucât cariera de „turnătoare” a agentului „Alis” durat mai puțin de un an, și nici nu a fost una înfloritoare. În loc să le aducă informații, aceasta folosea în scop personal relațiile cu clienții străini, motiv pentru care securiștii au exclus-o din rețea și au început urmărirea ei.

A fost exclusă din rețea la data de 10.11.1982, cu mențiunea «nu mai corespunde scopului pentru care a fost recrutată». De asemenea, doamna TUDOR Doina Anca este titulara dosarului fond informativ nr.1264642 (cotă C.N.S.A.S.), domnia sa fiind urmărită, în perioada 1986 – 1987, pentru relații neoficiale cu cetățeni străini. Direcția de Specialitate nu a identificat informații transmise Securității de către doamna TUDOR Doina Anca – se mai arată în nota citată.

Totodată, în cuprinsul Notei de Constatare nr. Dl/1/1437 din data de 11.06.2014, ca urmare a verificărilor efectuate, nu există niciun fel de indicii cu privire la calitatea persoanei verificate de ofițer de Securitate, astfel încât nu poate fi reținută nici calitatea de lucrător al Securității potrivit art. 2 lit. a din Ordonanța de Urgență nr. 24/2008″, se arată în nota CNSAS.

Surse din lumea artistică citate de romaniatv.net susțin că Doina Tudor, pe atunci Stăvăruș, era de o frumusețe incredibilă. Astfel, aceștia povestesc despre idilele balerinei, una dintre ele fiind destul de importantă, dar și plină de probleme.

Doina s-a iubit aproape un an cu Brinki, vărul lui Nicu Ceaușescu. Bărbatul a cunoscut-o la Barul Internațional din Olimp, unde ea dansa în perioada estivală, și s-a îndrăgostit imediat. A fost o dragoste la prima vedere, din ambele părți. El îi făcea cadouri, îi aducea flori, o vedea ca pe o prințesă. Din păcate, nu au putut rămâne împreună, întrucât familia Ceaușescu nu ar fi fost de acord niciodată cu o asemenea relație. Așa că, la un moment dat s-au despărțit și fiecare a luat-o pe drumuri diferite – au dezvăluit persoane apropiate senatoarei Doina Tudor.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns