Ce mai poți face cu telefonul mobil: poți semnala locurile unde se depozitează ilegal deșeuri

de Stiri Buzau Media
campanie-aplicatie-let-do-it-romania

campanie-aplicatie-let-do-it-romaniaOrganizaţia “Let’s Do It, Romania” a lansat o aplicaţie pentru smartphone prin care oricine va putea semnala oricând orice deşeu întâlnit în oraş sau în natură pentru ca apoi să se facă o sesizare către autorităţile în măsură să intervină.

Aplicaţia “Let’s Do It, Romania” poate fi descărcată de pe platforma Google Play, iar persoana care constată prezenţa deşeurilor anunţă locul în care se află gunoaiele, natura acestora estimează cantitatea şi trimite o fotografie.

Datele sunt verificate de “Let’s Do It, Romania!”, care sesizează la rândul său autorităţilor competente să salubrizeze zona prezenţa deşeurilor în locul respectiv.

În acelaşi timp, reprezentanţii “Let’s Do It, Romania!” spun că este foarte important ca cei care folosesc aplicaţia să ofere şi date legate de identitatea celor care au depozitat deşeurile în locul respectiv, pentru ca aceştia să fie sancţionaţi de autorităţi.

Echipa “Let’s Do It, Romania!” va monitoriza fiecare sesizare pentru a primi un răspuns în maximum 30 de zile, durata prevazută de lege, iar voluntarul va primi constant mesaje cu statusul sesizării, până când zona este curăţată.

“Let’s Do It, Romania!” a lansat, în luna mai, o campanie de strângere de fonduri pentru dezvoltarea aplicaţiei. La finalul lunii iunie, ONG-ul anunţa că s-a încheiat campania şi că a strâns 20 000 de dolari din donaţii individuale, dar şi din sponsorizări din partea unor companii private.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns