Centre de dezmembrări auto percheziționate de polițiștii de la Economic

de Stiri Buzau Media

13023473_959994004053662_739199235_nPoliţişti specializaţi în investigarea criminalității economice din Buzău efectuează la această oră 6 percheziţii domiciliare și la sediul unor spații de depozitare a autoturismelor de pe raza județului Buzău, la persoane bănuite de evaziune fiscală. Din cercetări a reieşit că, în perioada 2014 -2015, cei în cauză au desfășurat activități neautorizate de valorificare a subansamblurilor și pieselor provenite din dezmembrări auto.

Acestea ar fi fost comercializate la diverse peroane fizice în mod direct sau expediate prin firme de curierat, în urma unor anunțuri postate pe internet, fără ca veniturile obținute să fie declarate organelor fiscale. Prejudiciul cauzat din activitatea infracțională până la acest moment este de peste 200.000 de lei.

Polițiștii vor pune în aplicare trei mandate de aducere, persoanele vizate urmează a fi audiate la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău. La activități participă și reprezentanți ai Registrului Auto Român – Departamentul Supraveghere și Piață și ai Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Buzău.

Acțiunea, la care participă 25 de polițiști, se desfășoară în cadrul unor dosare penale aflate în instrumentarea polițiștilor de investigarea criminalității economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns