Centrul de Transfuzie Sanguină din Buzău, modernizat prin proiectul „O şansă pentru viaţă”

de Stiri Buzau Media
donare_sange

donare_sangeOpt centrele de transfuzie sanguină din țară între care și cel de la Buzău au fost renovate şi dotate, în cadrul proiectului „O şansă pentru viaţă”, în valoare de aproape 350.000 de euro. Centrele de transfuzii care au beneficiat de bani în cadrul acestui proiect sunt în afara celui de la Buzău, cele din Bucureşti, Buzău, Cluj, Giurgiu, Iaşi, Slatina, Suceava şi Târgu Jiu.

Fundaţia Vodafone Romania a renovat, prin intermediul proiectului „O şansa pentru viaţă”, o suprafaţă totală de 15.145 de metri pătraţi, în centrele de transfuzie sanguină din Bucureşti, Buzău, Cluj, Giurgiu, Iaşi, Slatina, Suceava şi Târgu Jiu. Anual, mai mult de 127.000 de donatori vor beneficia de noile condiţii din cele opt centre renovate.

„De la startul programului «O şansă pentru viaţă» am organizat sute de sesiuni de donare de sânge adresate publicului larg, în sediile companiilor şi instituţiilor. Am observat astfel, pe parcurs, o nevoie reală de a crea un mediu propice actului medical în centrele de transfuzii care primesc cei mai multi donatori, în fiecare an, şi am decis să oferim, atât donatorilor, cât şi cadrelor medicale, condiţii pe măsura importanţei acţiunilor lor şi să le stăm alături în efortul de a salva vieţi omeneşti”, a declarat Angela Galeţa, directorul Fundaţiei Vodafone România.

În cadrul proiectului de renovare, pe lângă reabilitarea spaţiilor, au fost achizitionate şi 30 de scaune de recoltare, un aparat de aer condiţionat pentru laboratorul sanguin, patru centrifuge, două hemomixere, şase frigidere şi congelatoare pentru stocarea sangelui. De asemenea, patru din cele opt centre au fost dotate cu mobilier nou, a mai spus Galeţa.

„Sângele este lichidul vital utilizat zilnic în procesul medical, care nu poate fi sintetizat în laborator şi care nu poate fi stocat mai mult de 32 de zile. În şapte ani am convins mii de oameni să doneze în centrele de transfuzii, pentru a asigura nevoia de sânge din spitalele româneşti. Suntem mândri că am reuşit să renovăm opt centre de transfuzie într-un an şi să oferim astfel donatorilor din şapte judeţe şi din Bucureşti spaţii propice derulării actului medical”, a declarat Anca Ştefan, preşedintele Asociaţiei React.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns