Buzoienii pot depune în această perioadă documentele pentru a beneficia în această iarnă de ajutor la încălzire. Față de anul trecut, o adeverință pune adevărate probleme solicitanților de ajutor din partea Primăriei. Este vorba despre depunerea la dosar a unui act eliberat de primăria din localitatea în care s-a născut solicitantul de sprijin financiar, act care să ateste că persoana în cauză nu deține acolo terenuri sau alte bunuri. Cu alte cuvinte, un buzoian care solicită ajutor pentru încălzire și care s-a născut la Oradea va trebui să meargă la primăria de acolo pentru a solicita eliberarea adeverinței din care să reiasă că nu deține bunuri pe raza localității respective. Cerința impusă de anul acesta este aspru criticată de PNL Buzău.
A apărut un document nou pe care cetățenii Buzăului sunt puși să-l depună la dosar pentru a le fi admisă cererea de ajutor de încălzire. E o adeverință că nu dețin bunuri la locul unde s-au născut. Este o chestiune aberantă, înlocuirea declarației pe propria răspundere cu această adeverință. Presupune un drum la locul nașterii. Ce facem cu oamenii care s-au născut în Cluj sau la Oradea, fac un drum cu trenul până acolo și dau pensia pe o lună pentru o simplă adeverință? Sunt oameni cu pensii de 3-4 milioane și noi îi trimitem să aducă adeverințe din cine știe ce colț al țării. – a tras un semnal de alarmă copreședintele PNL Buzău, Dorin Bădulescu.
Buzoienii cu venituri mici pot depune în această perioadă dosarele pentru ajutorul la încălzire. Acesta se acordă atât pentru consum de agent termic, gaze naturale, cât şi pentru cei care folosesc lemne sau combustibil lichid pentru încălzirea locuinței.
Cuantumul ajutorului depinde de veniturile obţinute de solicitanţi, mai exact de câştigul mediu lunar, fiind luate în calcul toate veniturile obţinute cu o lună înainte de depunerea cererii. Cererile pentru acordarea ajutorului se depun la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială, situat pe strada Alexandru Marghiloman.
Pentru sezonul rece 2015-2016, pot beneficia de ajutor de încălzire familiile care realizează venituri lunare nete pe membru de familie de până la 786 lei, respectiv persoanele singure care realizează venituri nete lunare până la 1.082 lei. Mai mult, se va ţine cont şi de bunurile mobile şi imobile pe care le au potenţialii beneficiari.
Cei care depun cerere la Direcția de Asistență Socială şi se încadrează în condiţiile impuse vor primi aceste ajutoare timp de 5 luni, între 1 noiembrie şi 31 martie.