Cinci persoane reținute în urma perchezițiilor de vineri de la Năeni și Breaza

de Stiri Buzau Media
catuse

catusePolițiștii buzoieni au reținut 5 persoane în urma perchezițiilor desfășurate vineri la Năeni și Breaza, la indivizi bănuiți de ilegalități silvice. De asemenea, anchetatorii au mai ridicat de la cei vizați de descinderi material lemnos, motofierăstraie mecanice precum şi sume de bani.

Vineri dimineață, 50 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău şi specialişti silvici din cadrul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare Focşani au efectuat 10 percheziţii la domiciliile unor persoane bănuite de tăiere ilegală de arbori, furt de arbori, complicitate la cele două infracţiuni şi tăinuire.

Activităţile, realizate în baza mandatelor emise de Judecătoria Buzău, s-au desfăşurat într-un dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău.

În urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării ori au instituit măsuri de siguranţă cu privire la aproximativ 25 m.c material lemnos, 10 motofierăstraie mecanice şi suma de 480 de lei.

Toate cele 13 persoane bănuite de ilegalităţi în domeniul silvic au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău pentru audieri, iar împotriva a cinci bărbaţi cu vârste cuprinse între 29 şi 54 de ani s-a luat măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională a fost estimat la 107.000 lei, reprezentând contravaloare a peste 700 m.c. material lemnos.

Poliţiştii continuă cercetările sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns