În perioada 7-9 ianuarie, ne confruntăm cu un cod galben de vânt, polei, ninsori moderate și viscol.
În fața acestor condiții meteorologice dificile, Compania de Apă Buzău revine cu recomandări esențiale privind protecția instalațiilor de apă împotriva înghețului.
Pentru a preveni înghețul, compania sugerează aplicarea materialelor izolante pe lungimea branșamentului, precum spumă poliuretanică, plăci din poliuretan, polistiren extrudat, saltea din vată bazaltică cașerată cu folie de aluminiu. Acestea pot proteja branșamentul, reducând pierderile de căldură și menținând temperatura optimă a conductelor.
În schimb, nu se recomandă utilizarea materialelor care absorb umezeala, precum textilele, hârtia sau vata de sticlă.
În exteriorul branșamentului, se poate aplica un material impermeabil pentru a-l proteja de temperaturile scăzute și pentru a preveni infiltrarea apei în cămin.
Compania de Apă Buzău subliniază și importanța protejării de frig a componentelor branșamentului, precum conductele amplasate după contor, robinetele sau armăturile. De asemenea, este esențială protejarea întregii instalații interioare.
Un alt sfat oferit de companie este consumul constant de apă, deoarece multe dintre problemele cauzate de îngheț s-au înregistrat la capetele de rețea, unde consumul este mai scăzut și neuniform.
În cazul în care branșamentul îngheață, utilizatorii sunt sfătuiți să apeleze Call-Centerul/Dispeceratul la numărul de telefon 0238 938 pentru soluționarea problemei în siguranță.
Nu se recomandă încercarea de dezghețare pe cont propriu folosind apă fierbinte sau flacără deschisă.
În încheiere, Compania de Apă Buzău reamintește utilizatorilor obligațiile privind întreținerea, repararea și verificarea instalațiilor de apă, conform prevederilor Contractului de Furnizare.