Copiii din familiile defavorizate ar putea primi tichete de 50 de lei pentru a merge la grădiniţă

de Stiri Buzau Media
Copiii din familiile defavorizate ar putea primi tichete de 50 de lei pentru a merge la grădiniţă

Copiii din familiile defavorizate ar putea primi tichete de 50 de lei pentru a merge la grădiniţăCopiii din familiile defavorizate ar putea primi bani pentru a putea merge la grădiniță. Deputaţii au adoptat proiectul care prevede acordarea de tichete în valoare de 50 de lei pentru copiii din familiile sărace, urmărindu-se astfel stimularea participării micuților la învăţământul preşcolar. Finanţarea acordării stimulentului educaţional se va face din bugetul de stat prin sume defalcate din TVA alocate prin bugetele locale cu acestă destinaţie.

Tichelele se emit de unităţile autorizate de Ministerul Finanţelor. Valoarea nominală a tichetelor se raportează la indicele social de referinţă şi este de 0,1 IRS, adică 50 de lei. Din aceste tichete se vor putea cumpăra produse alimentare, de igienă, îmbrăcăminte şi rechizite.

Potrivit proiectului, 11.000 de copii ar urma să beneficieze de aceste tichete de la 1 ianuarie 2016, efortul bugetar fiind de 39 milioane de lei pentru anul viitor. Camera Deputaţilor este for decizional, legea urmând să fie transmisă spre promulgare.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns