Copil de 3 ani pierdut de două ori în aceeași zi de mama lui. Femeia a fost sancționată de jandarmi

de Stiri Buzau Media

SM280814aZi plină în acest week- end pentru jandarmii solicitaţi să asigure ordinea şi liniştea publică  la serbările comunelor buzoiene. Aflaţi la datorie, jandarmii din cadrul unui post montan din judeţ au observat un băieţel de aproximativ 3 ani plângând după părinţi şi spunând că s-a pierdut de mama cu care venise la serbarea comunei. Întrebând trecătorii dacă îl cunosc pe copil, răspunsul nu a fost unul favorabil.  Subofiţerii împreună cu băieţelul s-au deplasat pe scena amenajată şi au făcut anunţul pentru a-i putea găsi părinţii. După un timp a apărut şi mama copilului, care a preluat copilul şi a mulţumit oamenilor legii. După nici o oră de la eveniment, jandarmii au fost surprinşi să îl revadă pe minor, pierdut şi de această dată. În acest caz, mama băieţelului a fost sancţionată cu avertisment conform Legii 61/ 1991.

La scurt timp, aceeaşi jandarmi au salvat viaţa unei bătrâne aflată  la pământ, aplicându-i măsurile de prim-ajutor.  Femeia, cel mai probail, era secerată de caniculă. Ajutorul imediat oferit de jandarmi şi de trecători a fost nepreţuit pentru femeia căreia pactic, i-au salvat viaţa.

Jandarmii buzoieni au aplicat în acest sfârşit de săptămână un număr de 6 sancţiuni contravenţionale, dintre care 4 amenzi în valoare de 3600 lei la Legea 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice şi Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi două avertismente la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.