Cum au fost sărbătoriți, astăzi, veteranii de război

de Stiri Buzau Media

received_963826337003762Militarii Garnizoanei Buzău, în colaborare cu Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război – filiala Buzău şi autorităţile administraţiei publice locale, au sărbătorit astăzi „Ziua Veteranilor de Război” – o zi specială, un moment de referinţă pentru a cinsti şi omagia venerabilii ostaşi ai ţării. Ei sunt cei care s-au întors de pe front la casele lor, cu durerea în suflet a pierderii camaradului, cu adânci răni fizice şi psihice, spre a fi dovada vie a jertfelor acestui neam greu încercat.

received_963826350337094Aceşti bravi ostaşi ne-au învăţat lecţia demnităţii şi a patriotismului, ne-au învăţat că dragostea de ţară nu se măsoară în cuvinte, ci în fapte, ne-au învăţat că iubirea de ţară este cea mai nobilă virtute, pentru care merită şi trebuie să lupţi până la sacrificiul suprem.

received_963826353670427

La ceremonia militară care s-a desfăşurat la „Monumentul Eroilor Neamului” din Buzău, au participat comandantul garnizoanei Buzău, general-maior dr. Petrică-Lucian FOCA, reprezentanţi ai autorităţilor locale, veterani de război dar şi reprezentanţi ai societăţii civile, elevi, cadre militare în activitate, retragere şi rezervă.
Ceremonia s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare.
În semn de recunoaştere a meritelor veteranilor de război pe câmpurile de luptă, pentru apărarea independenţei, suveranităţii, integrităţii teritoriale şi a intereselor României, s-a instituit, prin Hotărârea Guvernului nr. 1222 din 10 octombrie 2007, „Ziua Veteranilor de Război”, care se organizează anual, pe 29 aprilie. La 29 aprilie 1902, Regele Carol I a instituit prin Înalt Decret titlul-calitatea de veteran de război pentru foştii luptători din Războiul de Independenţă.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns