CUM POŢI FOLOSI OŢETUL DE MERE PENTRU A DIZOLVA PIETRELE LA RINICHI

de Stiri Buzau Media

oțet-și-pietrePietrele la rinichi (litiaza renală, nefrolitiaza) sunt mici depozite solide care se formează în interiorul rinichilor. Calculii, sau pietrele renale, sunt alcătuiţi în mare parte din minerale şi săruri acide.

De cele mai multe ori, apariţia calculilor renali este cauzată de un cumul de factori. Printre factorii favorizanti se numără consumul de carne în exces, consumul insuficient de legume şi deshidratarea.

Pietrele la rinichi se formează atunci când urină conţine un surplus de substanţe cristalizante, aşa cum sunt calciul, oxalatul şi acidul uric, surplus pe care lichidul din compoziţia urinei nu îl poate dilua îndeajuns.

Deşi procesul de eliminare a calculilor renali este adeseori dureros, aceştia pot fi excretati uneori de la sine.

Totuşi, unele pietre supradimensionate pot necesită intervenţie chirurgicală. Pentru a evita creşterea în dimensiuni a pietrelor renale, se recomandă să foloseşti oţet de mere.

Modul de acţiune a otetului de mere

Oţetul de mere este adeseori utilizat pentru detoxifierea ficatului şi a rinichilor prin eliminarea toxinelor şi a mineralelor în exces, astfel încât acestea să nu se acumuleze în rinichi. Acidul citric din oţetul de mere ajută la dizolvarea pietrelor renale de dimensiuni mici, pe care corpul le poate excretă mai apoi prin urină.

Modul de folosire a otetului de mere pentru dizolvarea pietrelor la rinichi

Oţetul de mere este o alternativă sigură la intervenţiile chirurgicale invazive şi la medicaţiile cu toxicitate crescută.

1. Oţet de mere şi apă

Această combinaţie este cea mai simplă şi mai rapidă modalitate de a folosi oţetul de mere în tratamentul pietrelor la rinichi.

Ingrediente:

• 2 linguri de oţet de mere organic

• 250 ml apă călduţă sau fierbinte

Instrucţiuni:

1. Bea preparatul imediat după preparare, de preferinţă pe stomacul gol.

2. Doză terapeutică pentru dizolvarea calculilor renali deja formaţi este de o priză zilnică, iar doză preventivă este de o singură priză săptămânală.

2. Oţet de mere şi bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este o substanţă pe chiar şi organismul o produce în mod natural. În compartimentul renal se secretă bicarbonat pentru neutralizarea acţiunii corozive a acizilor din urină.

Suplimentarea pe cale orală a rezervelor de bicarbonat de sodiu existente în rinichi potenţează acest mecanism de apărare şi previne formarea calculilor dureroşi.

Ingrediente:

• 2 linguri oţet de mere

• 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu

• 1 pahar de apă

Instrucţiuni:

1. Combină toate ingredientele.

2. Amestecă bine şi bea soluţia obţinută.

3. Pentru eliminarea pietrelor la rinichi, bea soluţia de două pe zi.

3. Oţet de mere şi miere

Mierea are efecte antibacteriene ce pot preveni eventualele infecţii apărute că urmare a zgârierii tractului urinar la eliminarea pietrelor. În plus, aromă să taie din asprimea gustului otetului de mere, ceea ce face că băutură să fie mai uşor de tolerat.

Ingrediente:

• 1 linguriţă de oţet de mere

• 2 linguriţe de miere

Instrucţiuni:

1. Amestecă mierea cu oţetul de mere.

2. Consumă preparatul de două ori pe zi pentru a elimina pietrele la rinichi.

3. Pentru a sprijini efectele purgative ale remediului, diluează preparatul într-un pahar de apă înainte de înghiţire.

4. Oţet de mere , ulei de măsline şi suc de lămâie

La fel că oţetul de mere, sucul de lămâie conţine şi el acid citric, ceea ce încurajează şi mai mult dizolvarea pietrelor la rinichi. De asemenea, sucul de lămâie previne infecţiile tractului urinar.

Ingrediente:

• 1 lingură oţet de mere

• 60 ml ulei de măsline organic extra-virgin

• 60 ml suc de lămâie

• 700 ml apă

Instrucţiuni:

1. Combină şi amestecă bine toate ingredientele.

2. Adaugă peste un pahar mare de apă.

3. Bea câte 250 ml din băutură obţinută la intervale de 30 de minute până ce epuizezi toată cantitatea preparată.

Aceste remedii naturale pentru eliminarea pietrelor la rinichi sunt deosebit de eficiente mai ales atunci când calculii ţări au dimensiuni reduse. Dacă pietrele la rinichi sunt mari şi generează simptome dureroase accentuate, cel mai indicat este să te adresezi imediat unui medic specialist.

Sursă ampress.ro