Cum se îngrijesc Crăciunițele, cele mai căutate plante ale acestor zile

de Stiri Buzau Media

12366775_667071490101512_1496600300_nMii de Crăciuniţe, pregătite de sărbătoare, îşi aşteaptă clienţii în florăriile din Buzău.  Într-o perioadă în care lumea cumpără cadouri pentru sărbători, aceste plante viu colorate sunt la mare căutare. Crăciunițele cresc din butași aduşi tocmai din Olanda, iar acum sunt în plină înflorire.

Planta, provenită din deşerturile din Mexic, unde atinge chiar şi trei metri înălţime, a devenit simbolul Crăciunului. În această perioadă, steaua Crăciunului, cum mai este cunoscută la noi, îşi găseşte loc în fiecare casă.

Pe cât sunt de frumoase, pe atât sunt de sensibile. Cei care cumpără Crăciuniţe, trebuie să ştie cum să le îngrijească astfel încât să se poată bucura de ele şi la anul.

Cum o îngrijim:

– În ceea ce privește felul cum trebuie udată, planta nu este deosebit de pretențioasă. Este mai degrabă sensibilă la mișcări sau mutări decât la lipsa apei. Se pare ca planta poate rezista și o săptămână fără a fi udată. Nu se va ofili decât atunci când nu este udată mai mult de o săptămână. Totuși, este recomandabil să menșineși sănătatea plantei udând-o zilnic cu o cantitate mică de apă.

– Este interzis să udați planta în farfuriuță. Este preferat să mențineți doar pământul umed, deoarece adunarea umezelii stătute în ghiveci va ofili planta.

– Pentru ca o Crăciuniță să reziste de-a lungul iernii, va necesita temperaturi de minim 15 grade. În cazul în care obișnuim să ne ținem plantele pe balcon, este bine ca iarna să mutăm Crăciunița în casă. Acest lucru este valabil și pentru cazurile în care balconul este închis, acesta neputând asigura temperaturi de 15 grade.

– Se obișnuiește ca planta să se tundă pentru a nu deveni deosebit de frunzoasă. Momentul cel mai potrivit pentru a o tunde este primavara, când planta devine mai puțin sensibilă. Este bine să tundeți planta, scurtând lăstarii, pentru a stimula ramificarea plantei.

– În timpul primăverii și verii, este bine ca planta să fie păstrată afară, într-un loc semiumbrit.

-După trecerea perioadei de înflorire, Poinsetia are nevoie de o perioadă de repaus de cel putin 2 luni, timp în care se vor rări udările și se vor suspenda fertilizările.

– Pentru o înflorire cât mai reușită, vă recomand să folosiți îngrășăminte a căror formulă să conțină Molibden, întrucât lipsa acestui element duce la degradarea și, în final, la moartea plantei.

Din sere , Steaua Crăciunului pleacă cu un preţ de 10 lei, la vânzările en-gros, iar clienții nu se lasă aşteptaţi.

Sezonul acesta, cultivatorii scot la vînzare mii de Crăciunițe.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns