Deputatul UNPR Titi Holban nu merge la închisoare, fiind condamnat la trei ani cu suspendare pentru trafic de influență, dar pe durata termenului de supraveghere de patru ani trebuie să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate, și, de asemenea, va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile la Primăria Râmnicu Sărat.
Miercuri, Titi Holban, fratele primarului de la Rm. Sărat, Viorel Holban, a fost condamnat de judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție la trei ani de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de patru ani, în dosarul în care a fost judecat pentru trafic de influență. Decizia nu este definitivă, sentința putând fi atacată cu apel. „Condamnă pe inculpatul HOLBAN TITI la pedeapsa 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, faptă prevăzută de art.291 alin.1 din Cod penal, cu aplicarea art.7 alin. 1 lit.a din Legea nr.78/2000, republicată. În baza art.91 alin.1 Cod penal, suspendă sub supraveghere executarea pedepsei aplicate inculpatului Holban Titi, pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani, stabilit conform art.92 Cod penal. În temeiul art.93 alin.1 Cod penal, pe durata termenului de supraveghere, inculpatul se va supune următoarelor măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la serviciul de probaţiune de pe lângă Tribunalul Buzău, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) sa anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. Conform art.93 alin.2 lit.b Cod penal impune inculpatului ca, pe durata termenului de supraveghere, să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate, iar în temeiul alin.3 al aceluiaşi articol, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile la Primăria Râmnicu Sărat. Atrage atenţia inculpatului asupra disp. art.96 Cod penal privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere. Instituie sechestru asigurator asupra sumei de 44.202 lei (echivalentul sumei de 10.000 euro) consemnată la CEC Bank – Unitatea Centru Râmnicu Sărat, conform recipisei de consemnare nr.995285/1 din data de 11.05.2015. Conform art.291 alin.2 rap. la art.112 lit.e Cod penal confiscă de la inculpatul Holban Titi suma de 44.202 lei (echivalentul sumei de 10.000 euro) şi îl obligă la plata acestei sume către stat. Conform art.274 alin.1 Cod procedură penală obligă pe inculpat la plata sumei de 7000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. În baza art.274 alin.1 teza ultimă Cod procedură penală onorariul cuvenit apărătorilor desemnaţi din oficiu, în sumă de câte 130 lei, se va plăti din fondul Ministerului Justiţiei. Cu apel”, se precizează în sentința pe scurt.
Holban a fost trimis în judecată de DNA 2014, fiind denunţat la Direcţia Naţională Anticorupţie de un reprezentant al unei firme căruia îi promisese că va interveni la ANAF pentru a-l scăpa de o amendă dată de Direcţia Antifraudă. Holban nu a reuşit să se ţină de promisiune, deși ar fi luat șpaga de 10.000 de euro, bani ceruţi ca să intervină.