Doi militari români, dintre care un buzoian, au murit în Afganistan în urma unui incident care a avut loc sâmbătă

de Stiri Buzau Media

received_968636539856075Doi militari români au murit în Afganistan, iar un al treilea a fost rănit, în urma unui incident care a avut loc sâmbătă, la ora 10.45, în apropiere de localitatea Kandahar, pe timpul executării unei misiuni de instruire a poliţiştilor afgani, anunță Ministerul Apărării Naționale într-un comunicat.

Militarii care şi-au pierdut viaţa sunt plutonierul Iulian Dumitrescu şi sergentul Adrian Vizireanu. Ambii activau la o unitate de operaţii speciale din Buzău, cel din urmă fiind buzoian.
Subofițerii români participau la o misiune de instruire a poliţiştilor afgani, potrivit unui comunicat MApN, în momentul în care a avut loc tragedia. Starea militarului rănit este stabilă și urmează să fie transferat la un spital din Germania.
Familiile victimelor au fost anunțate, iar incidentul este anchetat de o comisie militară.
Militarii decedați astăzi în timpul executării unei misiuni în teatrul de operaţii din Afganistan vor fi avansați astăzi la gradul de sublocotenent post-mortem de ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc.

Luni, 9 mai, la ora 8.00, în toate unităţile militare din ţară şi în cele dislocate în afara teritoriului naţional vor fi organizate ceremonii militare şi religioase de comemorare pentru cei doi militari.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns