Dosarul “lotului Beganu” a intrat în vacanță până în septembrie. Fostul prefect rămâne sub control judiciar

de Stiri Buzau Media

10590Fostul prefect Paul Beganu rămâne sub control judiciar în dosarul retrocedării cu cântec a peste 5000 de hectare de pădure de la Gura Teghii. Judecătorii au decis la termenul de luni să mențină măsura preventivă în cazul lui, dar și a altor cinci inculpați. Deocamdată, procesul intră în pauză de judecată până la jumătatea lunii septembrie când este programată audierea martorilor cu identitate protejată şi ascultarea experţilor desemnaţi în cauză să efectueze expertizele de specialitate dispuse în cauză.

“În temeiul disp. art. 215 alin.9 Cod procedură penală rap. la art. 215 alin.8 Cod procedură penală, respinge ca nefondată cererea formulată de către inculpatul VASILE MIHAIL COSMIN privind modificarea temporară a conţinutului măsurii controlului judiciar. În temeiul art. 348 rap. la art. 208 alin.5 Cod procedură penală constată legalitatea şi temeinicia măsurii controlului judiciar luată faţă de inculpaţii VASILE MIHAIL COSMIN, IRIMIA ION, TOADER NECULAE, BEGANU PAUL, CETERAŞ GHEORGHE, LEFTER ALEXANDRU şi dispune menţinerea acesteia. Pe fondul cauzei menţine termenul de judecată acordat la 15 septembrie 2016, ora, 9,30, sala 1. Obligă pe inculpatul Vasile Mihail Cosmin la plata sumei de 50 lei cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare în ceea ce priveşte măsurile preventive. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 25 iulie 2016”,  se precizează în încheierea de ședință.

În dosarul de luare de mită al “lotului Beganu”,  DNA a trimis în judecată 12 inculpaţi pentru nereguli cu privire la retrocedarea a peste 5000 de hectare de pădure la Gura Teghii. Pe lista inculpaţilor, pe lângă foştii prefecţi de Buzău, Paul Beganu, şi Maria Buleandră, se află şi afaceristul Gheorghe Ceteraş, beneficiarul pădurii, precum şi fostul şef al ITRSV Focşani Alexandru Lefter. Prejudiciul în dosar este de circa 21,7 milioane euro. Ceteraș ar fi dat șpăgi de aproximativ 10 la sută din această sumă ca să intre în posesia titlului de proprietate asupra pădurii.