Serviciul Pașapoarte ar putea fi mutat în sediul Prefecturii

de Stiri Buzau Media

27457148Serviciul Pașapoarte ar putea fi mutat în clădirea Prefecturii, pentru fluidizarea activităţii de relaţii cu publicul, extrem de încărcată în această perioadă a verii. Astfel, în clădirea de pe Strada Chiristigii ar putea funcționa doar Serviciul Înmatriculări și Eliberare permise auto. Diligențele în acest sens au fost făcute și se așteaptă avizele necesare.

Aceasta pare să fie soluția găsită de Prefectura Buzău pentru evitarea aglomerației în sediul de lângă IPJ, după ce subprefectul Sorin Gheorghe a fost trimis acolo să organizeze activitatea.

De când a început sezonul cald, numărul solici­tărilor a crescut, iar func­ţionarii nu mai fac faţă. Oamenii au ajuns să facă liste de așteptare cu ore bune înainte ca ghișeele să se deschidă. Oficialii din Prefectură sunt depăşiţi de situaţie şi recunosc să aşa se întâmplă de fiecare dată când vine vara iar numărul solicitărilor creşte, dar până acum nu a fost luată nicio măsură. Singura soluţie pe care au găsit-o a fost întocmirea unor liste cu programări chiar de către funcţionarii de la ghişee.
Începând cu data de 13 iulie, pentru obţinerea paşaportului este necesară programarea la “ghişeul de informaţii şi eliberări paşapoarte” – etajul 1, iar pentru evitarea deplasărilor suplimentare la sediul serviciului, programarea se poate face şi telefonic. Mulți însă preferă să se îmbulzească la ghișee.

Și astfel, situaţia este departe de a se rezolva în condiţiile în care zilnic numărul solicitărilor depăşeşte volumul de muncă al funcţionarilor de la un singur ghişeu, aşa cum se lucrează în prezent la Ser­vciul Paşapoarte din municipiul Buzău.