Două cutremure au avut loc, marți dimineață, în zona seismică Vrancea

de Stiri Buzau Media
cutremur-vrancea-2

cutremur-vrancea-2Val de cutremure, marți dimineață, în zona cea mai activă din punct de vedere seismic din România. 2 seisme au fost înregistrate de seismologi în zona Vrancea. Cutremurele au avut epicentrul, unul în județul Buzău și unul în județul Vrancea, la un interval de numai 30 de minute.

Potrivit seismologilor,  primul din cutremure s-a produs la ora 04:39, la o adâncime de 74 de kilometri și o intensitate de 3,3 grade Richter. Cele mai apropiate oraşe de epicentru au fost Vălenii de Munte (33 km), Mizil (34 km), Buzău (36 km), Boldeşti-Scaeni (45 km) şi Plopeni (47 km).

Cel de-al doilea seism, de o magnitudine mai mare, s-a produs la ora 5.07, la o adâncime de 118 de kilometri și a avut o magnitudine de 3,4 grade pe scara Richter. De epicentrul său au fost mai apropiate oraşele Râmnicu Sărat (40 km), Covasna (47 km), Focşani (49 km), Buzău (50 km) şi Târgu Secuiesc (61 km).

De la începutul acestui an, în zona Vrancea au fost înregistrate două cutremure cu magnitudinea de 4,6 grade, în 24 ianuarie şi 16 martie, ultimul având epicentrul în judeţul Buzău.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns