După ce inițial au fost lăsați liberi, cei 3 agresori din Buzău au fost reținuți iar intervenția polițiștilor va fi verificată de corpul de control al IGPR

de Stiri Buzau Media

Poliția a anunțat că, luni, corpul de control al IGPR va merge la Buzău să vadă ce n-a funcționat în intervenția agenților, după ce trei bărbați au agresat în trafic un individ.

“În ceea ce privește intervenția polițiștilor de până la sosirea luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale, acum este vizată de un control. Așadar, Corpul de control al IGPR se va deplasa mâine dimineață la IPJ Buzău pentru a verifica dacă polițiștii care au intervenit în primă fază la acel eveniment sesizat au acționat conform procedurilor legale sau dacă nu au acționat conform procedurilor legale.

Dacă ar fi fost respectate aceste proceduri, cu siguranță Corpul de control al IGPR nu s-ar fi deplasat mâine în Buzău”, a declarat, la Digi24, Georgian Drăgan, purtător de cuvânt al Poliției Române.

Purtătorul de cuvânt mai precizează că cei doi polițiști surprinși în filmare aveau la ei tehnica din dotare și ar fi trebuit să aibă și pregătirea necesară să intervină.

“Cu siguranță, mâine, corpul de control va demara aceste verificări și vor vedea dacă polițiștii aveau în primul rând instruirea necesară de a interveni. Cu siguranță aveau mijloacele din dotare necesare să intervină”, a precizat Georgian Drăgan.

Cercetările continuă pentru stabilirea cu exactitate a tuturor circumstanțelor în care s-a produs evenimentul, transmite Mediafax.

Știri despre: , ,