Electrica SA va concedia peste 800 de angajaţi

de Stiri Buzau Media
electrica

electricaFurnizorul şi distribuitorul de electricitate Electrica SA îşi va reduce numărul angajaţilor din filiale cu 7,3%, pentru creşterea productivităţii.

„Printr-un proces firesc de creştere a productivităţii muncii, bazat pe reducerea naturală a personalului, a reorganizării activităţii şi/sau a restructurării, numărul de personal din filiale se va reduce cu 7,33%, ceea ce va duce la o scădere a cheltuielilor cu salariile şi alte beneficii ale angajaţilor”, arată reprezentanții companiei Electrica.

La sfârşitul anului trecut, grupul Electrica avea 11.740 de angajaţi.

„În anul 2014 rezultatul financiar al Electrica SA s-a îmbunătăţit într-un mod consistent comparativ cu anul precedent, fiind influenţat în special de un rezultat pozitiv excepţional al segmentului de furnizare şi o îmbunătăţire a rentabilităţii segmentului de distribuţie, dar şi a măsurilor de restructurare şi reorganizare a segmentului de servicii energetice”, spun reprezentanţii companiei.

Electrica are o arie de cuprindere naţională, cu organizare în trei zone, pentru distribuţia şi furnizarea energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord şi la nivel naţional pentru întreţinere şi servicii energetice. Compania deserveşte aproximativ 3,5 milioane de clienţi.

Acţionarul principal al Electrica SA este statul, reprezentat prin Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri (48,78%), urmat de BERD, cu 8,66%.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns