Elevii cu rezultate bune la olimpiade și concursuri, dar și cetățenii de onoare ai municipiului, premiați joi de Primărie

de Stiri Buzau Media

15442245_1175036799284320_900525334322964551_nPrimăria municipiului Buzău a conferit, joi două titluri de Cetățean de Onoare al municipiului Buzău dar și două titluri de Omul anului 2016 și a premiat, pe final de ani toți cei 63 de cetățeni de onoare ai municipiului Buzău.

Noii cetățeni de onoare ai municipiului Buzău sunt cetățeanul italian Mario Mason, care conduce Departamentul de Cercetări de la Ductil, și profesorul Titi Damian, prozator, eseist şi publicist. Titlurile de omul anului au revenit scriitorului Nicolae Peneș și publicistului Ștefan Iovan. Aceștia au primit diplome dar și premii în bani, premii primite și de ceilalți 63 de cetățeni de onoare ai municipiului Buzău.

Tot joi, municipalitatea a premiat aproximativ 180 de elevi și profesori cu rezultate deosebite la olimpiadele naționale și internaționale, dar și la concursuri sportive.

“Astăzi, am avut onoarea, dar şi bucuria, de a premia oameni speciali. Pe de o parte, a fost vorba de acordarea titlului de “Cetăţean de Onoare al Municipiului Buzău” domnilor Mario Mason şi Titi Damian, precum şi pe cel de “Omul Anului” domnilor Ştefan Iovan şi Nicolae Peneş. Au fost recompensaţi şi ceilalţi “Cetăţeni de Onoare” ai oraşului nostru, scriitori, artişti, profesori, sportivi, adică acea elită a Buzăului ale căror eforturi depuse în diferitele domenii în care activează fiecare, au adus glorie oraşului, l-au făcut mai cunoscut atât în ţară, dar, adesea, chiar şi în lume. Îmi doresc ca, pe viitor, să reuşim a implica aceste persnalităţi în planurile ce vizează dezvoltarea oraşului, să putem să le folosim priceperea pentru binele întregii comunităţi.
Pe de altă parte, am premiat cu mare drag şi bucurie pe toţi elevii care au obţinut de-a lungul anului rezultate deosebite la Olimpiadele internaţionale, naţionale şi alte concursuri şcolare, dar şi pe profesorii care i-au pregătit. Văzând mulţimea lor, ce a umplut practic până la refuz Sala Nicu I. Constantinescu din Palatul Comunal, am devenit convins că, prin aceşti copii, există un viitor pentru acest oraş.
Dar va trebui să avem grijă de ei, să investim în ei, în educaţie, în general. Iar împreună cu dascălii lor, să le asigurăm condiţiile ca tot potenţialul lor să nu se piardă “pe drum” şi să se împlinească pe deplin. Pentru binele lor, al familiilor lor, dar şi al oraşului însuşi!”, a scris primarul Constantin Toma pe pagina de Facebook.