Elevii din clasele IX-XI se pot înscrie pentru bursă gratuită de studii în SUA, prin programul FLEX

de Stiri Buzau Media
Elevii din clasele IX-XI se pot înscrie pentru bursă gratuită de studii în SUA, prin programul FLEX

Elevii din clasele IX-XI se pot înscrie pentru bursă gratuită de studii în SUA, prin programul FLEXElevii din clasele a IX-a, a X-a şi a XI-a se pot înscrie pentru o bursă gratuită de studii în SUA, în cadrul programului FLEX, fiecare bursier urmând să locuiască timp de un an împreună cu o familie şi să studieze într-un liceu American.

Ambasada Statelor Unite ale Americii, Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice şi American Councils for International Education au lansat programul de burse FLEX (Future Leaders Exchange Program) în România.

Prin programul FLEX, la care participarea este gratuită, elevii din România pot studia la un liceu american şi pot locui împreună cu o familie americană pe parcursul anului şcolar 2016-2017.

Liceenii români pot candida pentru o bursă în SUA dacă îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii: au cetăţenie română; sunt născuţi între 1 ianuarie 1999 şi 15 iulie 2001; sunt actualmente în clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a; studiază engleza în liceu; îndeplinesc criteriile pentru a obţine viza SUA şi nu au stat în SUA mai mult de trei luni în ultimii cinci ani.

Elevii interesaţi de acest program îşi pot depune candidatura online, până pe 16 octombrie, pe site-ul https://ais.americancouncils.org/flex.

Acest program de burse este finanţat în totalitate de către Guvernul SUA şi administrat de Biroul pentru Relaţii Culturale şi Educaţionale – Bureau of Educational and Cultural Affairs (ECA) din cadrul Departamentului de Stat.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns