Femei din Buzău, obligate să practice prostituția în țări precum Grecia, Elveția și Germania

de Stiri Buzau Media

DIICOT-FAINÎn această dimineață polițiștii din cadrul Srviciului de Combatere a Criminalității Organizate din Buzău și procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Buzău efectuează 7 percheziții domiciliare în județele Prahova, Dâmbovița și Vaslui. Perchezițiile vizează destructurarea unei grupări infracționale organizate, specializată în trafic de persoane și proxenetism.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2013 – 2016, cinci persoane din județul Prahova, cu vârste cuprinse între 24 și 46 de ani ar fi racolat 3 victime femei din județele Buzău, Prahova și Vaslui, pe care le-ar fi transportat în Grecia, Elveția și Germania. Aceștia ar fi determinat victimele să practice prostituția atât prin inducere în eroare, cât și prin ameninţări şi acte de violenţă. În urma exploatării sexuale a victimelor, membrii grupării ar fi obținut aproximativ 400.000 de euro.

Cei cinci vor fi conduși la sediul D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Buzău, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale. Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informații

UPDATE:

Gruparea a fost inițiată în decembrie 2012 de către un suspect din Prahova, căruia i s-au alăturat alte persoane din județele Prahova și Dâmbovița, care acționa pe structura unui clan familial și care a traficat pentru prostituție, în perioada 2012-2015, mai multe persoane de sex feminin, trei dintre ele fiind identificate. Fetele au fost convinse prin diferite metode să practice prostituția în beneficiul suspecților, prin inducere în eroare legată de natura activității, prin anumite oferte de ajutor pentru a scăpa de la alți proxeneți. Membrii grupării au plasat minorele sub protecția unor apropiați, au colectat toate veniturile realizate din prostituția efectuată de fete în Elveția, Grecia. În 3 ani s-au estimat beneficii materiale ilicite de 449.450 de euro și 25.000 de franci elvețieni, care le-au revenit inculpaților de pe urma activității infracționale. Un ultim segment al activității infracționale este unul derulat în ianuarie 2016 și a privit șantajarea unei victime minore cu remiterea unor foloase materiale în schimbul sau sub presiunea că vor fi date în vileag fapte atribuite puse în sarcina celei în cauză, imaginare, dar care puteau deveni veridice într-un anumit context. Victima este o a patra fată recrutată pentru prostituție de către membrii grupării infracționale. Astăzi au avut loc 5 audieri, pentru doi dintre suspecți s-au luat și măsurile reținerii, respectiv a controlului judiciar – a declarat procurorul șef al DIICOT Buzău, Nicolae Petroșel.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns