“Bunicuțe” pe patru roți, admirate de buzoieni la Retro Parada Primăverii!

de Stiri Buzau Media

Zona de promenadă a Bulevardului Nicolae Bălcescu, din Buzău, a fost asaltată, duminică, de sute de pasionați ai mașinilor retro, în cadrul unui eveniment déjà celebru: Retro Parada Primăverii.

Între orele 11.00 și 15.00, buzoienii ieșiți la plimbare au putut admira zeci de bijuterii pe patru roți, românești și străine, aduse de colecționari din mai multe județe. Proprietarii vehiculelor retro și-au etalat cu mândrie autoturismele din alte vremuri, unele modele rare, recent achiziționate.

Printre vedetele Retro Paradei de la Buzău s-au numărat un Excalibur model antebelic, un Mercedes 190, precum și un mini kart cu motor Mobra 1975. Cel mai vechi model care a putut fi admirat de buzoieni a fost un Jeep Wilis din 1954 restaurat, de fabricație americană. Din expoziția în aer liber nu a lipsit nici mândria industriei românești, un camion militar SR 114, cu o vechime considerabilă, dar restaurat integral.

Ca de fiecare dată, colecționarii modelelor retro expuse pe Bulevardul Nicolae Bălcescu au oferit vizitatorilor numeroase informaţii tehnice despre vehiculele pe care le deţin și au răspuns prompt întrebărilor curioșilor.