Primul bazin de înot acoperit destinat elevilor, aproape de finalizare!

de Stiri Buzau Media

Primul bazin de înot construit, în judeţul Buzău, în ultimii zeci de ani, este aproape de finalizare. Este vorba despre un bazin acoperit de dimensiuni reduse care a fost ridicat în staţiunea Sărata Monteoru.

Potrivit proiectului, bazinul va avea 18 metri lungime şi o lăţime de 5,5 metri, va beneficia de dotări complete și va avea o capaciate de maximum 30 de persoane. Investiția a fost iniţiată de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Sărata Monteoru și se ridică la 400.000 de euro, dintre care 300.000 euro este contribuția Consiliul Judeţean Buzău, iar restul a Consiliului local Merei.

Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Buzău, bazinul de înot acoperit de la Sărata Monteoru va fi folosit de elevi, pentru lecţii de înot, scopul său fiind, atât pentru desfăşurarea activităţilor sportive, cât şi pentru agrement.

Obiectivul de la Monteoru face parte dintr-un plan mai amplu al Consiliului Judeţean Buzău, de a construi zece astfel de bazine în tot judeţul. Respectivele bazine de înot vor fi destinate în principal elevilor din județ care vor putea face, prin rotaţie, orele de sport, de instruirea acestora urmând să se ocupe profesorii de educaţie fizică.