Seria contestării tragerilor la sorți pentru desemnarea președinților și locțiitorilor birourilor electorale din județul Buzău continuă

de Stiri Buzau Media

Biroul Electoral Central a anulat și cea de-a treia tragere la sorți, desfășurată, vineri, la Tribunalul Buzău, în urma a nu mai puțin de 21 de contestații.

Reclamațiile se referă la faptul că pe liste ar fi fost trecuți magistrați-asistenți, dar și la faptul că tragerea la sorți s-a realizat pe baza unei liste cu juriști neactualizată de Autoritatea Electorală Permanentă. În urma analizării acestor contestații, Biroul Electoral a decis să fie reluate procedurile, adică să se organizeze cea de-a patra trageri la sorți.

Acum, conform legii, Tribunalul Buzău va stabili dacă va relua, astăzi, tragerea la sorți pentru desemnarea președinților și locțiitorilor de birouri electorale sau dacă va contesta decizia Biroului Electoral Central BEC în instanță.

Tot astăzi, este așteptată, însă, și o decizie judecătorească importantă, care a ar putea stopa această nesfârșită serie a contestațiilor. Astfel, Înalta Curte de Casație și Justiție urmează să se pronunțe asupra legalității desfășurării primei trageri la sorți. Dacă magistrații vor stabili că prima tragere a fost legală, totul se va opri, iar prima variantă va fi pusă în practică, fără a mai exista posibilitatea contestării.