Buzoianca Simona Stancu arbitrează în finala Ligii Campionilor!

de Stiri Buzau Media

O nouă recunoaștere a valorii celui mai bun cuplu de arbitri din handbalul feminin românesc, buzoianca Simona Stancu și gălățeanca Cristina Lovin. Simona, cetățean de onoare al județului Buzău, și Cristina au fost delegate să arbitreze la turneul final feminin al Ligii Campionilor, competiție care va avea loc în perioada 1-2 iunie, la Budapesta, în Ungaria. Mai mult, cele două vor oficia chiar în finala turneului, pe 2 iunie.

În prima semifinală a turneului din Budapesta se vor întâlni Esbjerg și Gyor, pentru în cealaltă semifinală să se lupte pentru un loc în actul final Bietigheim și Metz. Învingătoarele se vor întâlni în finală, partidă ce va fi arbitrată de cuplul din România.

Finala din Ungaria este a doua prezență a buzoiencei și gălățencei în finala Ligii Campionilor. În 2021, cele două arbitrau tot în Ungaria, la Budapesta. De asemenea, româncele au oficiat și la turneul final feminin al Ligii Campionilor, de anul trecut, de la Graz, însă, atunci, au făcut-o într-una dintre semifinale.

Din păcate, buzoianca Simona Stancu și gălățeanca Cristina Lovin nu au fost selecționate pentru partidele de la Olimpiada de la Paris, acolo unde echipei României nu este calificată.