„Festivalul Cârnaților de Pleșcoi” va avea loc, într-un nou format, la finalul lunii septembrie!

de Stiri Buzau Media

Un eveniment cu tradiție în județul Buzău, „Festivalul Cârnaților de Pleșcoi” va avea loc în perioada 30 septembrie – 1 octombrie.

Consiliul Județean Buzău, Asociația „Ținutul Buzăului” și Primăria Berca, împreună cu un antreprenor care a achiziționat brandul „Cârnații de Pleșcoi” vor organiza festivalul într-un nou format, care va pune accentul pe promovarea tradițiilor în „Ținutul Buzăului”. Locația este aleasă tot comuna Berca, unde evenimentul a mai fost organizat și în anii trecuți, la o pensiune din localitate. În fiecare zi de festival vor avea loc spectacole de muzică și dans și degustări de produse tradiționale. Totodată, buzoienii își vor putea achiziționa, de la producătorii și comercianții prezenți la eveniment, preparate din carne, brânzeturi, legume, plăcinte și alte bunătăți.

Cârnaţii de Pleşcoi sunt cel mai cunoscut produs tradițional din zona Buzăului. În urmă cu 4 ani, Comisia Europeană i-a acceptat în registrul produselor care beneficiază de Indicaţie Geografică Protejată.