Încep tradiționalele controale înainte de Paște!

de Stiri Buzau Media

Direcția Sanitar Veterinară Buzău va începe, înainte de Paște, tradiționalele controale în ceea ce privește mărfurile aflate la mare căutare înainte de sărbători.

Verificările inspectorilor DSV Buzău vor viza respectarea condițiilor sanitar-veterinare și pentru siguranţa alimentelor din toate târgurile de animale, piețe, unități de tăiere, procesare, depozitare și comercializare, precum și în magazinele alimentare. Medicii veterinari din județ vor controla modul în care este transportată și vândută carnea de miel, dar și cum sunt comercializate ouăle, brânzeturile, peștele, precum și alte produse alimentare tradiționale: cozonaci, prăjituri, produse de panificație, legume de sezon.

Reprezentanții Directiei Sanitar Veterinare Buzău avertizează că, în cazul în care, în timpul controalelor, se constată că nu sunt respectate condițiile sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, în funcție de gravitatea abaterilor constatate, inspectorii vor suspenda activitatea unităților prinse pe picior greșit, până la remedierea tuturor deficiențelor, vor aplica sancțiuni contravenționale și vor reține oficial produsele alimentare care pot constitui un pericol pentru sănătatea cetățenilor, dirijându-se către unități de neutralizare.

De asemenea, în perioada 22 aprilie – 03 mai, la Direcția Sanitar Veterinară Buzău, dar și la centrele teritoriale din județ va fi asigurată permanența activității, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică. La sediul acestora vor fi afișate programul de lucru, numele medicului veterinar responsabil și numărul de telefon la care consumatorii pot sesiza orice aspect privind nereguli în domeniul siguranței alimentelor. Aceste informații vor fi postate și pe site-ul DSV Buzău.