Mai mulți pensionari din Buzău vor beneficia de facilități la călătoriile cu autobuzul

de Stiri Buzau Media

Mai mulți pensionari, din municipiul Buzău, vor beneficia, din luna aprilie, de facilități la călătoriile cu autobuzele Trans Bus. În ultima ședință, Consiliulul Local Buzău a aprobat majorarea plafonului de pensie de la care seniorii beneficiază de facilități și gratuități la transportul în comun, de la 3.500, la 4.000 de lei.

Astfel, pensionarii din Buzău, cu pensii până în 4.000 de lei, vor beneficia de 20 de călătorii gratuite pe lună, pe toate traseele de transport public local din municipiul Buzău. Călătoriile neefectuate nu se reportează de la o lună la alta, iar contravaloarea acestor calatorii va fi subvenționată 100% de către Consiliul Local Buzău.

De asemenea, pensionarii din muncipiul Buzău vor putea beneficia de o reducere de 35 de lei la achiziționarea unui abonament în valoare de 95 de lei, valabil non-stop pe toate traseele din oraș, această reducerea urmând a fi, de asemenea, subvenționată de către Consiliul Buzău.

Calculele Primăriei Buzău arată că ridicarea plafonului de pensie va însemna o creștere a numărului beneficiarilor cu 17%.