O junioară a Gloriei Buzău, pe locul doi în lume, la karate!

de Stiri Buzau Media

Performanță extraordinară pentru o junioară de la Gloria Buzău. Potrivit clasamentului World Karate Federation, Antonia Mănică se află pe locul secund în lume, la categoria sa de vârstă. Ea a fost propulsată în topul ierarhiei mondiale, datorită evoluțiilor excelente, din acest sezon, în toate competițiile de tineret la care a participat.

În vârstă de 17 ani, Antonia s-a clasat, la ultimele cinci concursuri, de două ori pe locul 7, de alte două ori, pe poziția a 5-a, și și-a adjudecat o medalie de bronz, în Emiratele Arabe Unite. Evoluțiile sale constant bune i-au adus 1.375 de puncte, în clasamentul World Karate Federation, zestre care a propulsat-o drept a doua junioară a lumii.

Mai mult, Antonia Mănică poate deveni, nu peste mult timp, lideră mondială de juniori. Ea trebuie ca la următoarea competiție majoră, care se va desfășura la Coruna, să obțină un rezultat mai bun decât unguroaica Emma Lili Loyal, aflată acum pe primul loc în clasamentul mondial.

Deși nu este buzoiancă, ci bucureșteancă, Antonia Mănică, a ales să se antreneze la Buzău, la clubul Gloria. Ea a fost transferată la Buzău de la Scorpion Karate Club din Capitală.