Pagube uriașe provocate de urși și lupi în gospodăriile buzoienilor!

de Stiri Buzau Media

Aproape nu este zi în care sălbăticiunile să nu atace gospodăriile din zona de munte a județului Buzău. O arată și datele Agenției pentru Protecția Mediului, care a consemnat, în luna iunie, pagube la 20 de gospodării din județ, față de 16 gospodării, în luna mai.

Potrivit prezentanților APM Buzău, cele mai mari probleme au fost provocate de urși, care au ucis animale domestice în 16 gospodării, din 9 localități: Beceni, Bisoca, Odăile, Cernătești, Berca, Vintilă Vodă, Chiliile, Chiojdu și Lopătari. De asemenea, au fost consemnate și 4 atacuri ale lupilor în localitățile Scorțoasa și Cănești.

Buzoienii care au rămas fără animalele pe care le creșteau în gospodării în urma atacurilor vor primi despăgubiri. Doar în luna iunie, cele 20 de comisii care au evaluat pagubele produse de urși și lupi au aprobat despăgubiri în valoare totală de aproape 53.300 de lei. De la începutul anului, comisiile de evaluare constituite la nivelul județului Buzău, au aprobat despăgubiri în valoare totală de aproape 190.000 de lei.