Grupare infracţională specializată în furturi din autovehicule, destructurată de poliţiştii buzoieni de la investigaţii criminale

de Stiri Buzau Media

received_975009252552137În ziua de 18 mai, poliţişti din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale de la Poliţia municipiului Buzău au efectuat cinci percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, la persoane bănuite de săvârșirea unor furturi din autoturisme comise pe raza municipiului Buzău.

În urma percheziţiilor desfăşurate au fost ridicate mai multe articole de îmbrăcăminte şi suma de 3.575 lei.
Din cercetări a reieșit faptul că la sfârşitul anului 2015, membrii grupării infracționale s-au deplasat pe raza municipiului Buzău și au sustras din autoturismul lăsat neasigurat de o buzoiancă în vârstă de 55 de ani, suma de 40.000 lei şi un telefon mobil, prejudiciul estimat de partea vătămată fiind de 47.000 lei.
Fapta figura în evidenţe cu autori necunoscuţi iar cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.
Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de trei bărbați de 39, 45 și 46 de ani pentru comiterea infracţiunii de furt şi complicitate la furt, faţă de aceştia fiind luată măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore.
În ziua de 19 mai cei trei urmează a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi sesizarea instanţei în vederea luării măsurii arestării preventive.
Activitățile s-au desfășurat într-un dosar instrumentat de polițiștii de investigații criminale buzoieni sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău.
Totodată au fost puse în executare cinci mandate de aducere emise pe numele a cinci persoane cu vârste cuprinse între 26 şi 46 de ani.
La activități au participat polițiști din cadrul D.G.P.M.B. precum și cei din Serviciile pentru Acţiuni Speciale.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns