Guvernul spune, în sfârșit, STOP vânzării pământului țării: Străinii nu mai pot cumpăra pământ

de Stiri Buzau Media

TERENVânzarea terenurilor agricole și nu numai în România s-a făcut oricui și în orice condiții. Dacă Ungaria a pus infinite opreliști cumpărării terenurilor de către străini, România a înstrăinat în 26 de ani uriașe suprafețe de teren, cele mai multe vândute pe preț de nimic.

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu, anunță, în sfărșit,  că Legea 17/2014 privind vânzarea terenurilor agricole urmează a fi modificată astfel încât cetățenii străini să poată achiziționa mai greu suprafețe agricole în România.

El a declarat, la Botoșani, conform Vocea Transilvaniei.ro, că există presiuni din partea fermierilor români pentru modificarea legii, după ce suprafețe foarte mari de terenuri agricole au devenit proprietatea unor companii străine.

Vom introduce filtre care să asigure că nu ajunge oricum și la oricine. E clar că sunt vizate persoanele care nu au cetățenie română. Este o presiune foarte mare din partea producătorilor români, care consideră că vânzarea a condus la înstrăinarea terenurilor și producătorii români nu mai au ce să lucreze – a afirmat Irimescu.

Preierul Cioloș a cerut ca în cel mult două săptămâni un nou proiect de lege să fie supus dezbaterii publice, punând punct unei anomalii legate de înstrăinarea pământului țării.

Sursa: AMPress.ro

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns