IGSU recheamă în activitate pompieri subofițeri în rezervă. Anunțul este valabil și pentru Buzău

de Stiri Buzau Media

received_947357498650646Începând cu data de 1 aprilie 2016, la 30 de unităţi ISU din ţară se fac înscrieri pentru încadrarea a 450 de posturi vacante la nivel naţional. Decizia a fost anunţată de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), în scopul reducerii deficitului de personal.

IGSU transmite că sursa de recrutare pentru încadrarea celor 450 de pompieri face referire exclusiv la subofiţeri în rezervă ce îndeplinesc condiţiile necesare, în vederea rechemării în activitate, în conformitate cu art.40, lit.c) din Legea nr. 80/1995 privind Statutul cadrelor militare, coroborat cu actele normative interne.
“Astfel, ne adresăm celor care au mai făcut parte din echipa salvatorilor dedicaţi misiunilor specifice situaţiilor de urgenţă şi care doresc să se pună, din nou, în slujba cetăţenilor”, transmite IGSU.
Posturile sunt alocate conform analizei privind necesarul operativ, în raport cu activităţile desfăşurate la nivel teritorial şi vizează patru categorii de funcţii din corpul subofiţerilor militari.
Emiterea anunţurilor de concurs va fi făcută de către unităţile beneficiare, respectiv:
– Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă ale judeţelor Alba, Bacău, Botoşani, Braşov, Brăila, Buzău, Caraş-Severin, Cluj, Constanţa, Covasna, Galaţi, Giurgiu, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Mureş, Neamţ, Satu-Mare, Sălaj, Sibiu, Timiş, Tulcea, Vaslui, Vrancea şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov
– Centrul Naţional de Perfecţionare a Pregătirii pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă Ciolpani
– Unitatea Specială de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă Ciolpani
– Depozitul Şinca Veche şi Baza pentru Logistică.
Publicitatea anunţurilor de recrutare se va face începând cu data de 01.04.2016, individual de către fiecare dintre unităţile nominalizate mai sus, conform prevederilor legale, pe paginile web oficiale ale acestora sau după caz, la adresa www.igsu.ro.

Informaţii suplimentare privind modalităţile de înscriere şi participare la concurs, condiţiile de recrutare, probe de selecţie şi criterii de departajare a candidaţilor, vor putea fi obţinute, începând cu data menţionată, direct de la structurile de resurse umane ale unităţilor care organizează concursurile.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns