În cursul ultimelor 72 ore, pompierii buzoieni au acționat pentru gestionarea a 60 situații de urgență

de Stiri Buzau Media

În cursul ultimelor 72 ore, pompierii buzoieni au acționat pentru gestionarea a 60 situații de urgență, dintre care solicitări pentru intervenția echipajelor S.M.U.R.D., în număr de 35.

În afara acestor situații, salvatorii au participat la 14 intervenții ce au presupus stingerea incendiilor, dar și 11 alte tipuri de intervenții destinate protecției comunităților, recunoașteri în teren în vederea pregătirii pentru eventuale situații de urgență în cadrul obiectivelor acestora precum și asigurare de măsuri P.S.I, deblocări căi de acces în locuințe și alte misiuni.

24.04.2020 – ora  15:25:

Pompierii se lupta de patru zile cu focul de vegetație uscată, lastariș, mărăciniș și pădure ce se manifestă pe raza comunei Breaza, județul Buzău.

Dacă, până în data de 26.04.2020, lupta a avut loc numai de la sol cu efective ce au depășit la un moment dat și o sută de salvatori, în cursul zilei de ieri am beneficiat de sprijinul unui elicopter din partea Inspectoratului General al Aviatiei care a transportat apă în zona afectată (circa 20 hectare), având în vedere că incendiul se manifestă la pătura de frunze, ace de pin și doborâturi.

Toate acestea cumulate, pe fondul lipsei de precipitații și a vântului puternic care poate transporta scântei, cresc riscul de apariție a noi focare.

Misiunea este în desfășurare urmând să revenim cu noi date.

26.04.2020 – ora  05:40:

În urma unui apel primit prin intermediul numărului unic de urgență 112, două autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul Stației de Pompieri Mărunțișu, au început deplasarea spre zona unde a fost semnalat un incendiu izbucnit la un transformator electric al unei societăți comerciale din orașul Nehoiu, județul Buzău. Incendiul a fost localizat și lichidat în limitele găsite, fiind împiedicată eficient propagarea acestuia la vecinătăți.

26.04.2020 – ora  15:33:

Forțe și mijloace din cadrul Detașamentului de Pompieri Rm. Sărat au fost solicitate să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință în localitatea Dedulești, comuna Topliceni. La faţa locului s-au deplasat o autospecială de lucru cu apă și spumă. La momentul sosirii echipajelor de intervenție, aceștia au constatat că incendiul se manifestă cu ardere generalizată la întreaga locuință (40 mp). Pe timpul intervenției a fost identificat, într-una dintre camere, corpul carbonizat a unei persoane de sex feminin de cca. 73 de ani. La finalul intervenției s-a stabilit și cauză probabilă de incendiu ca fiind scurt-circuitul electric produs de un aparat electric.

Știri despre: , , ,