Încă un tribut de sânge plătit de români în Afganistan. Cine sunt militarii buzoieni căzuți astăzi la datorie și spre cine se îndreaptă acum rugăciunile

de Stiri Buzau Media

cPlutonierul Iulian Dumitrescu, decedat după incidentul de lângă Kandahar, era de loc din Smeeni. În vârstă de 36 de ani, Iulian Dumitrescu urma să se recăsătorească și plecase în misiune în Afganistan ca să facă rost de bani pentru nuntă. La Smeeni avea o casă, rudele și mulți prieteni care au aflat sâmbătă după-amiază vestea cumplită.


Militarul rănit azi este Bogdan Dragomir şi are 26 de ani. Este din Maxenu
și a plecat în aceeaşi misiune cu camaradul său Iulian Dumitrescu. Sâmbătă dimineaţă a fost grav rănit în urma unui incident nefericit. Tânărul a urmat cariera de militară datorită fratelui mai mare care lucrează în aceeaşi unitate de operaţii speciale din Buzău.


Celălalt militar căzut sâmbătă la datorie, Adrian Vizireanu, avea 36 de ani, era din Buzău și a activat ca arbitru de fotbal în liga judeţeană. A plecat în Afganistan pentru că avea nevoie de bani, în special pentru a-şi ajuta un membru al familiei cu probleme de sănătate.


Plutonierul Iulian Dumitrescu şi sergentul Adrian Vizireanu vor fi avansaţi la gradul de sublocotenent post-mortem, anunţă Ministerul Apărării Naţionale. Trupurile lor vor fi repatriate după ce vor fi încheiate toate formalităţile.


De asemenea, luni, 9 mai, la ora 8.00, în toate unităţile militare din ţară şi în cele dislocate în afara teritoriului naţional vor fi organizate ceremonii militare şi religioase de comemorare pentru cei doi militari.


Cei trei militari buzoieni ar fi fost împușcați, au precizat surse din armată pentru tvr, însă o comisie a MApN urmează să stabilească dacă a fost accident sau intenție.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns