Încep pregătirile pentru debutul noului an școlar. Cât costă să trimiți un copil la școală

de Stiri Buzau Media
rechizite

rechiziteMai puțin de 2 săptămâni și începe școala așa că alergătura după cele mai bune oferte la rechizite a început. Pretențiile copiilor sunt mari, prețurile pe măsură așa că debutul noului an școlar este o adevărată bătaie de cap pentru părinți.

Marile magazine sunt pline de promoţii la produsele necesare pentru deschiderea noului an şcolar, însă, cu toate reducerile, care merg şi până la 40 la sută, părinţii au senzaţia că lista de cumpărături nu se mai termină, spre deosebire de sutele de lei cu care vin pregătiţi.

Se găsesc ghiozdane complet echipate la doar 24,91 lei, din care 9,99 lei costă ghiozdanul, penarul şi stiloul – câte 1,99 lei, creioanele, guma de şters, ascuţitoarea, rigla, lipiciul – sub 1 leu fiecare, acuarelele – 2 lei, iar caietele – 0,20 lei.

Dar se găsesc ghiozdane şi la 7,45 de lei, în urma unor reduceri la jumătate.

“Ce să faci cu un ghiozdan de 7,45 lei? Nu cred că ţine la câte cărţi trebuie să care un copil”, spune o mămică, pregătită să cheltuiască în jur de 1.000 de lei pentru a-şi pregăti fetiţa de clasa a V-a să reînceapă şcoala luna aceasta.

După ghiozdanele ieftine, care sunt promovate, apar cele cu imagini din filmele îndrăgite de copii, cu prinţese, Spiderman sau Batman, cu chipul păpuşii Barbie sau cu imaginea unei echipe de fotbal, care costă peste 200 de lei, dar se găsesc şi la reduceri la 100 şi ceva de lei. La acestea se asortează şi penar, caiete şi alte rechizite cu aceleaşi personaje, pentru preţuri destul de piperate. Astfel, preţul unui penar îl poate depăşi pe cel al unei uniforme.

Un “ghiozdan ergo Barbie” costă 259 de lei, fiind redus de la 309 lei, unul cu Spiderman – 177 de lei, iar penarul cu acelaşi personaj – 37,52 de lei. Un penar mai mare cu imaginea unei echipe de fotbal costă 56,9 lei.

Un glob pământesc luminos costă 109,99 lei, fiind redus de la 179,36 lei, iar unul simplu a fost redus de la 106,38 lei, la 70,89 lei. O trusă de geometrie mare costă 50 de lei.

Preţurile hainelor îi sperie, de asemenea, pe părinţi. Doar o bluză de trening costă între 55 şi 65 de lei, iar pantalonii pentru băieţi alţi 40 – 70 de lei. O cămaşă albă cu cravată pentru fete – 57 de lei, un pulover 32 de lei, o vestă neagră – 34 de lei, pantalonii între 39 lei şi 79 lei, un sarafan bleumarin cu guler alb – 45 – 79 de lei, iar o fustă plisată – 59 de lei.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns