Judecătoria Buzău s-a mutat în spațiu nou

de Stiri Buzau Media

_MG_3355Judecătoria Buzău s-a mutat din 2 decembrie în spațiu nou. Instanța buzoiană va funcționa de acum încolo la Galleria Mall, în spațiul special amenajat cu toate cele necesare pentru ca actul de justiție să se desfășoare în condiții cât mai bune.

La inaugurare a participat secretarul de stat din Ministerul Justiției Alin Antochi,  însă au fost prezenți și alții: magistrați de la Curtea de Apel Ploiești, reprezentanți ai Tribunalul Buzău și oficialități locale.

Noua Judecătorie beneficiază de 4 săli de judecată și 4 săli de consiliu climatizate și dotate cu mobilier nou. Spații generoase au și judecătorii dar și personalul auxiliar. De asemenea,  grupurile sanitare sunt moderne.

Acest sediu nou al Judecătoriei este radical diferit de sediul vechi. Avem 4 săli de judecată pentru public și 4 săli pentru ședințele camerei de Consiliu. Atât judecătorii cât și grefierii au birouri care asigură condiții optime de lucru adică câte doi judecători în birou și câte 3 grefieri într-un birou față de 6-9 grefieri în birou sau 4-6 judecători câți se aflau în vechiul sediu. În plus sediul Judecătoriei este total diferit de Galleria Mall, are intrări diferite și nu comunică sub nici o formă cu centrul comercial. Chiria lunară este plătită din fonduri asigurate de Ministerul justiției și costă 13.500 de euro +TVA lunar. Din punctul meu de vedere este un sediu modern de instanță comparabil cu unul din Europa – a declarat judecătorul Leontin Drăgulescu.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns