Lansarea competiției de articole jurnalistice cu tematica “Președinția română a Consiliului Uniunii Europene în 2019”

de Stiri Buzau Media

471cec61-5ad3-4a9e-b482-d71ca26f004aCoaliția România 2019 și europarlamentarul Victor Negrescu au anunțat vineri lansarea competiției de articole jurnalistice cu tematica “Președinția română a Consiliului Uniunii Europene în 2019” destinat tuturor jurnaliștilor care activează în presa locală și central din România. Pe data de 9 mai vor fi anunțați cei trei câștigători ai competiției, ce vor beneficia de o vizită de lucru la Bruxelles.

Organizarea acestei competiții de articole jurnalistice de către Coaliția România 2019 și europarlamentarul Victor Negrescu (co-fondator al grupului de inițiativă) derivă din scopul Coaliției de a aduce în atenția publică importanța politică și diplomatică a preluării Președinției Consiliului UE de către România, în a doua jumătate a anului 2019, și de a reuni toți actorii politici și societali interesați de participarea la procesul de stabilire a agendei necesare îndeplinirii acestei sarcini.

Coaliţia România 2019 – Preşedinţia Română a Consiliului reprezintă un grup de inițiativă format din reprezentanți ai societății civile și ai instituțiilor publice centrale, creat în vederea pregătirii Președinției române a Consiliului Uniunii Europene, în a doua jumătate a anului 2019. Preocupați de importanța politică deosebită a momentului 2019 în parcursul european al României, membrii coaliției au următoarele obiective: extinderea grupului de inițiativă; stabilirea agendei de lucru pentru perioada 2015-2019; implicarea organizațiilor societății civile în procesul de planificare strategică a Președinției; coordonarea cu instituțiile naționale responsabile: Administrația Prezidențială, Reprezentanța României la Bruxelles, Ministerul Afacerilor Europene, Ministerul Fondurilor Europene etc.

Victor Negrescu este cel mai tânăr europarlamentar român, ales în Parlamentul European în luna mai 2014. Activează în Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European și este membru permanent în Comisia pentru bugete și în Delegația la Adunarea Parlamentară Paritară ACP-UE. Victor Negrescu este coordonatorul naţional al reţelei PES activists România formată din peste 10.000 de persoane interesate de politica europeană şi activitatea stângii europene. Mai deține calitatea de membru supleant în Comisia pentru afaceri juridice, Comisia pentru petiţii, Delegația pentru relațiile cu Canada.

Informații suplimentare despre conținutul articolelor și specificațiile tehnice prevăzute pentru acestea, eligibilitate și criterii de evaluare sunt disponibile pe platforma internet www.Ro2019.eu

Adresa de contact pentru informații suplimentare: contact@ro2019.eu

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns