Lapte colectat și procesat în condiții de igienă precară. Ce au mai descoperit inspectorii DSV

de Stiri Buzau Media

432272Agenţia Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a dispus controale în întreaga ţară care se vor desfășura până pe 6 aprilie și care vizează respectarea condiţiilor sanitare veterinare referitoare la producerea, colectarea şi procesarea laptelui crud şi a produselor lactate.

La Buzău, după primele zile de control, inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare au dat deja mai multe amenzi în valoare de 600 de lei fiecare după ce au fost descoperite nereguli în unitățile verificate. Cea mai gravă dintre ele vizează igiena precară în locurile în care se colectează şi se procesează laptele. Însă au fost descoperite nereguli și în ceea ce privește depozitarea, manipularea produselor alimentare, dar și lipsa echipamentului de protecție.

Unii comercianți au preferat să-și închidă unitățile decât să dea ochii cu inspectorii sanitar-veterinari.

În următoarele două săptămâni, toţi producătorii, procesatorii şi comercianţii de lapte şi produse lactate din Buzău vor fi verificați de inspectorii DSV Buzău. Acolo unde situaţia o impune unităţile vor fi închise până la remedierea problemelor.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns