Medic sirian la UPU

de Stiri Buzau Media

spitalul_judetean_de_urgenta_buzau_siglaÎncepând de ieri, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Judeţean Buzău își desfășoară activitatea un medic de origine siriană și, în plus, medicul de familie Angela Mazdrag a acceptat să facă, în continuare, gărzi la UPU. Astfel, a fost rezolvată, pe moment, criza de medici pe secția în cauză care se confruntă însă cu o criză acută de medici urgentiști. Deocamdată medicul sirian va asigura doar gărzi, urmând ca după prima lună de activitate să fie încadrat cu normă întreagă. Doctorul nu este specialist în medicină de urgență, însă conducerea Spitalului Județean a găsit o soluție.

Vom face contract pe perioadă determinată, după care, spitalul va plăti specializarea în medicină de urgență dacă dumnealui dorește. Este vorba despre cursul acela de șase luni – a precizat managerul SJU, Claudiu Damian.

În urmă cu o săptămână, doi medici care asigurau gărzile la unitatea de primiri urgențe au anunțat că părăsesc unitatea medicală. Unul, pentru un post mai bun într-un spital din Capitală, iar celălalt, medicul de familie Angela Mazdrag, a anunțat că nu mai vrea să continue gărzile, la mijloc fiind oarece neînțelegeri cu șeful secției UPU.

În urma discuțiilor cu conducerea spitalului, doctorița a acceptat să rămână. În schimb, doi medici rezidenţi au plecat de la Buzău, iar dincolo de posturile lăsate descoperite, pagubele materiale pe care spitalul ar trebui să le recupereze nu sunt de neglijat.
O altă soluție pentru reducerea deficitului de medici la UPU ar fi recrutarea de doctori din Republica Moldova, însă acolo nu există medici specializați în medicină de urgență ci doar pentru asistență medicală pe Ambulanță.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns