Mieii vor fi vânduți, totuși, în hala de lactate. Care este condiția impusă de DSVA?

de Stiri Buzau Media

mielCarnea de miel va fi vândută și anul acesta în hala de lactate. Conducerea Direcției Sanitar Veterinare s-a răzgândit și va permite crescătorilor să-și comercializeze carnea în acest spațiu. Deși a renunțat la investițiile impuse Administrației Piețelor, Marijan Milea spune că va fi foarte exigent cu respectarea normelor minime de igienă.

Nu prea fac compromisuri, dar am analizat situația, am înțeles că este greu să se facă separarea fizică în spațiul respectiv, unde se vând brânzeturile. Am fost de acord, dar cu condiția ca mieii să nu se vândă decât din vitrinele frigorifice – a precizat medicul veterinar Marijan Milea, directorul DSVSA Buzău.

Singura investiție pe care trebuie să o mai facă Administrația Piețelor este înlocuirea chiuvetelor actuale cu unele cu două cuve. Comercianții trebuie să fie dotați cu prosoape de hârtie, dezinfectant lichid și să respecte normele de igienă. Zilnic un inspector DSV va merge în control în spațiul respectiv.

Săptămâna trecută directorul DSV Buzău anunța că nu va mai permite comercializarea mieilor în Piața de Lactate din municipiul Buzău din cauza condiţiilor improprii. Se ceruse chiar și compartimentarea halei, prin montarea unui perete despărțitor.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns