Militarul Bogdan Dragomir, rănit într-un incident în Afganistan, la începutul lunii mai, așteptat astăzi la Consiliul Județean

de Stiri Buzau Media

motoc-696x482Consilierii județeni îl vor cunoaște pe militarul Bogdan Dragomir, rănit în teatrul de operații din Afganistan la începutul lunii mai într-un incident produs într-o bază de instrucție a poliției Afgane de lângă Kandahar, unde alți doi buzoieni au fost uciși.  În ședința de astăzi, sergentului major îi vor fi înmânate o diplomă și o plachetă de „Cetățean de Onoare al județului Buzău”, titlu conferit de fostul Consiliu Județean în luna mai a acestui an.

Bogdan Dragomir a fost rănit la umăr într-un schimb de focuri cu polițiștii Afgani pe care îi instruia într-o bază militară din Afganistan, la începutul lunii mai. Tot atunci doi camarazi ai săi, Iulian Dumitrescu și Adrian Vizireanu, și-au pierdut viața. Indivizi care purtau uniforma forţelor de securitate afgane au deschis focul în timpul unei misiuni de instruire a poliţiştilor afgani, într-o bază de pregătire din apropierea localităţii Kandahar.  Adrian Vizireanu şi Iulian Dumitrescu au fost înaintați post mortem în gradul de sublocotenent şi au fost decoraţi de preşedintele Klaus Iohannis. Ei au fost declaraţi cetăţeni de onoare ai judeţului Buzău. De asemenea, s-a promis că două străzi din Buzău le vor purta numele celor doi bravi militari.